Σπιτικά κοτομπουρεκάκια!

Υλικά για το φύλλο: 

600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ξύδι

ζεστό νερό όσο χρειάζεται το αλεύρι

 

Υλικά για την γέμιση:

1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κυβάκια

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό ματσάκι  ανηθο  ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

2 αυγά

200 γρ. φέτα τριμμένη

1 κ. γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο

 

Εκτέλεση;

Μέσα σε ένα τηγάνι βαθύ, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα κρεμμύδια και το στήθος κοτόπουλου. Μόλις σωταριστούν, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα αλατοπιπερώνουμε. Μετά ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει και ρίχνουμε και την φέτα και ανακατεύουμε.

Σε μία λεκανίτσα, βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για το φύλλο και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα για να ξεκουραστεί.  Μετά ανοίγουμε το φύλλο, στρογγυλό. Το κόβουμε στην μεση και βάζουμε την γέμιση στην άκρη του. Το τυλίγουμε για να γίνει μπουρεκάκι. Στο τέλος του φύλλου το αλοίφουμε με λίγο νεράκι για να κολλήσει. Αυτό το κάνουμε για όλα τα φύλλα που θέλουμε να φτιάξουμε.

Εν συνεχεία, τα  τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλοιφουμε με λίγο λαδάκι, ρίχνοντας από πάνω του λίγο μαύρο σουσάμι. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Διαβάστε επίσης:  Κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE