Σπιτική ζύμη κουρού για πίτες με ελαιόλαδο

Υλικά

800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ μαγιά νωπή
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα στο οποίο προηγουμένως έχουμε προσθέσει και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το αλάτι και το baking powder. Ζυμώνουμε καλά ώστε να πάρουμε μια αφράτη και ομοιογενή ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 20-30 λεπτά να διπλασιαστεί προτού τη χρησιμοποιήσουμε. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε για πίτες ή πιτάκια, την αφήνουμε και πάλι 10-20 λεπτά ώστε να ξαναφουσκώσει προτού την αλείψουμε με αυγό και την ψήσουμε.

Πηγή: www.neadiatrofis.gr

Διαβάστε επίσης:  Τούρτα τρούφα σοκολάτας!
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE