Σας αρέσει το Σούσι; Αν Ναι, Φάτε τώρα όσο Προλαβαίνετε γιατί σε λίγο Καιρό θα…

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, είναι πολύ πιθανό ότι ο κόσμος θα ξεμείνει από ψάρια το 2048. Αυτή η είδηση, μας δίνει μόλις 31 χρόνια καιρό για να τρώμε σούσι. Αν και μάλλον θα έχουμε λιγότερο χρόνο από αυτόν, δεδομένου ότι οι τιμές στα ψάρια θα ανεβαίνουν, καθώς αυτά θα εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, η μη βιώσιμη αλιεία, μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλών ειδών ψαριών.

Στις μέρες μας, η μισή περίπου αλιεία αξιοποιείται πλήρως, ενώ υπάρχει μεγάλη υπερεκμετάλλευση. Φαίνεται πως στα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα χειροτερεύσει, λόγω κακής διαχείρισης, παράνομων αλιεύσεων, και επιδοτήσεων που δίνονται σε αποτυχημένους αλιείς. Με απλά λόγια, σε λίγα χρόνια το σούσι θα αποτελεί παρελθόν.

 

Σίγουρα η έλλειψη του σούσι, θα είναι ένα από τα μικρότερα προβλήματα που θα έχουμε. Η ανεξέλεγκτη υπεραλίευση, αναμένουμε να οδηγήσει σε ταχεία απώλεια θέσεων εργασίας, κατάρρευση των ευαίσθητων θαλάσσιων οικοσυστημάτων, καθώς και απώλεια των πρωτογενών πηγών τροφίμων για τις αναπτυσσόμενες παράκτιες χώρες. Υπάρχει επίσης το γνωστό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο και δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε εάν μειωθούν οι πόροι του ωκεανού.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε, για να σώσουμε τους ωκεανούς και να κρατήσουμε το σούσι στη ζωή μας; Να βεβαιωνόμαστε ότι τα ψάρια που αγοράζουμε, συλλέγονται για βιώσιμη αλιεία και να συμβουλευόμαστε τους καταναλωτές θαλασσινών, για το πια ψάρια πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε.

Η υποστήριξη της υδατοκαλλιέργειας, μπορεί επίσης να μειώσει την επιβάρυνση των ωκεανών μας.

Η εκτροφή ψαριών, είναι πολύ πιθανό να είναι το μέλλον των βιώσιμων θαλασσινών. Μπορούμε επίσης να ενισχύσουμε χρηματικά το Nature Conservancy, το οποίο υποστηρίζει την προστασία των ωκεανών και τη θαλάσσια ζωή.

Διαβάστε επίσης:  Προσοχή: Μην αναμείξετε ΠΟΤΕ αυτές τις ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Credit: Food.good.is

Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!