ΠΡΟΣΟΧΗ: Εσείς Γνωρίζετε ΤΙ σημαίνουν οι Κωδικοί στα Αυτοκόλλητα των Φρούτων; Δείτε και θα Εξοργιστείτε!

Πιθανόν οι περισσότεροι καταναλωτές αγνοούν τη σημασία των αυτοκόλλητων πάνω στα φρούτα και τα λαχανικά. Εκτός από το logo της εταιρείας παραγωγής, πιθανόν υπάρχει και ένα κωδικός PLU (Price Look Up – Τιμή Αναζήτησης). Οι εταιρείες παραγωγής κολλούν αυτά τα αυτοκόλλητα όχι μόνο για να δείξουν το σήμα κατατεθέν, αλλά και να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στο καταναλωτικό κοινό.

Αποφασίσαμε να σας δείξουμε πως να ξεχωρίζετε αυτούς τους κωδικούς και να κατανοήσετε τι πληροφορίες περιέχουν.

Τετραψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τους αριθμούς 3 ή 4

 

Αν ο κωδικός είναι τετραψήφιος, σημαίνει ότι το φρούτο ή το λαχανικό έχει καλλιεργηθεί με συμβατική μέθοδο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων ή εντομοκτόνων.

Πενταψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τον αριθμό 8

 

Πενταψήφιοι κωδικοί που ξεκινούν με τον αριθμό 8 σημαίνουν ότι τα φρούτα ή τα λαχανικά έχουν τροποποιηθεί γενετικά, και είναι τα αμφιλεγόμενα ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί). Μελέτες δείχνουν ότι γενετικά τροποιημένα φρούτα είναι συχνά τα πεπόνια, οι μπανάνες και οι παπάγιες.

Πενταψήφιος κωδικός που ξεκινάει με τον αριθμό 9

 

Αν δείτε πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει με τον αριθμό 9, τότε σημαίνει ότι το φρούτο έχει καλλιεργηθεί βιολογικά με φυσικό λίπασμα κοπριάς και καθόλου χημικές ουσίες.

Αν υπάρχει αυτοκόλλητο χωρίς κωδικό PLU

 

Οι περισσότεροι καναλωτές διαλέγουν φρούτα χωρίς αυτοκόλλητα. Αλλά είναι ασφαλέστερο να προτιμάτε προϊόντα που έχουν αυτοκόλλητο, καθώς τα φρούτα που εισάγονται από εξωτερικό, πρέπει να έχουν υποχρεωτικά αυτοκόλλητο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκόλλητα, υπάρχει πιθανότητα να τα έχουν αφαιρέσει εσκεμμένα.

Credit: Adme

Διαβάστε επίσης:  Μπορεί να μοιάζει με μια απλή σκηνή, το υλικό της όμως μπορεί να σώσει ζωές! Διαδώστε το!
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE