Παραδοσιακή Καρυδόπιτα !

Τι χρειαζόμαστε:

1 κούπα ζαχάρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο
1 1/2 κούπα γαλέτα
1 1/2 κούπα αλεύρι
5 αυγά
1 κ.γ σόδα
3 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ κονιάκ

για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

1) Χτυπάμε το βούτυρο.
Βήμα 2 2) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Βήμα 3 3) Ρίχνουμε το γάλα,
Βήμα 4 4) τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα.
Βήμα 5 5) Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
Βήμα 6 6) Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
Βήμα 7 7) Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.
Βήμα 8 8) Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.
Βήμα 9 9) Βράστε το σιρόπι για 5.
Βήμα 10 10) Σιροπιάστε τη ζεστή..

sintagespareas.gr

Διαβάστε επίσης:  Οι λουκουμάδες της κυρά Μαρίας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με μόνο 3 υλικά
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!