Ζαμπονοκασεροπιτακια με την πιο αφρατη ζυμη

Υλικά

500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις

1 γιαουρτι

1/2 φλυτζανα βιταμ λιωμενο

1/2 φλυτζανα γαλα χλιαρο

1 φακελακι ξερη μαγια

1 κουταλακι αλατι

1 κουταλακι ζαχαρη

1 κροκο για το αλειμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το γιαούρτι το λιωμένο βιταμ,το αλατι και τη ζαχαρη.

Διαλύουμε καλά τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο αλεύρι μεχρι να κάνουμε μια αφρατη ζυμη να μη κολλαει στα χερια.

Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζυμη.

Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτακια.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτακια μας με οτι θελουμε. Εγώ τα γέμισα με ζαμπόν και κασέρι.

Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μεχρι να παρουν χρωμα.

Κατω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα . το μυστικό για να γίνουν τα πιτακια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο αλλο πριν τα ψησουμε!!

11213

Διαβάστε επίσης:  Παραδοσιακή βασιλόπιτα με προζύμι
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE