Σου πικρίζει η κινόα; Δες πώς θα την φτιάξεις σωστά!

Αν βρίσκεσαι σε περίοδο υγιεινής διατροφής, τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά πράγματα που αφορούν σε ένα από τα πιο υγιεινά ψευδοδημητριακά της γης, την κινόα.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο ολικής αλέσεως είναι γνωστό από τα παλιά χρόνια, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ω3 λιπαρά, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτο, γεγονός που το βάζει στη λίστα με τις top προτιμήσεις των ανθρώπων που προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Επίσης, λόγω του ότι αποτελεί μια πηγή χρυσού χάρη στις θρεπτικές τις ιδιότητες, δρα τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά.

2048-810x425

Οι διατροφολόγοι τη συνιστούν ως super γεύμα, γιατί προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση, το διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία.

 Η κινόα μαγειρεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαιτεί το ρύζι, για παράδειγμα μια κούπα κινόας χρειάζεται διπλάσια ποσότητα νερού.

Ομως, παρότι εύκολο να το προετοιμάσεις, έχει μια περίεργη, σχεδόν πικρή γεύση, που κάνει την κατανάλωση της όχι και τόσο ευχάριστη.

Το μυστικό για να της χαρίσεις εξαιρετικό άρωμα και να τη γλυκάνεις, είναι να αντικαταστήσεις τη μισή ποσότητα νερού στο οποίο βράζει, με χυμό ανανά.

Η φρουτώδης γεύση της την καθιστά ιδανικό συνοδευτικό τόσο για γεύματα με κοτόπουλο, όσο και με λαχανικά ή θαλασσινά.

Πηγή: athensmagazine.gr

Διαβάστε επίσης:  Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης!
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE