Γεμιστό τσουρέκι της Αργυρώς !

Τι χρειαζόμαστε:

  • 160 γραμμάρια γάλα χλιαρό
  • 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • 2 αυγά ελαφρώς ανακατεμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 μαγιά

Γέμιση

  • 60 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
  • 100 γραμμάρια πραλίνα (αυτή που αλείφουμε στο ψωμί)
  • 1 κρόκο και λίγο νερό για να αλείψουμε από πάνω

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά και ρίχνουμε όλα τα υγρά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο και βάζουμε στην μέση την μισή γέμιση αφήνοντας δεξιά και αριστερά λίγο κενό.
  4. Κόβουμε δεξιά και αριστερά λωρίδες. Αρχίζουμε και πλέκουμε παίρνωντας μία λωρίδα από την μία πλευρά και μία από την άλλη. Έτοιμη η πλεξούδα
  5. Αφήνουμε να φουσκώσουν και μετά αφού ανακατέψουμε τον κρόκο με το νερό τα αλείφουμε και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

 

Διαβάστε επίσης:  Πεντανόστιμο Κέικ με Γέμιση Μπανάνα!
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE