Τυρόπιτα με κασέρι και φύλλο κανταΐφι

Μια υπέροχη, νοστιμότατη διαφορετική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι με φύλλο κανταΐφι που θα εντυπωσιάσετε και θα  λατρέψετε για την απλότητά της, την ευκολία της συνταγής της και για τη ανεπανάληπτη γεύση της …

Υλικά συνταγής

  • 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 150-200 γρ.βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
  2. Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
  3. Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο.
  4. Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.
  5. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται ζεστή.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:  Ζεστά ρολάκια µπανάνας µε κανταΐφι & σάλτσα σοκολάτας
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE