Γυναίκες ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε ΤΙ κακό προκαλούν τα Χάπια Αντισύλληψης και θα Σοκαριστείτε!

Μια νέα μελέτη προσέφερε πειστικές αποδείξεις ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν τακτικά αντισυλληπτικά χάπια – εκείνα που συνδυάζουν δύο ορμόνες και είναι και τα πιο κοινά – έχουν 23% περισσότερες πιθανότητες να χρειάζονται αντικαταθλιπτικά φάρμακα ταυτόχρονα.

Πολλαπλές μορφές της γυναικείας αντισύλληψης ερευνήθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Το χάπι που περιέχει μόνο προγεσταγόνο, για παράδειγμα, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο χρήσης αντικαταθλιπτικών κατά 34%.

Το αντισυλληπτικό επίθεμα αυξάνει τον κίνδυνο κατά ένα εντυπωσιακό 100%, ενώ ο κoλπικός δακτύλιος ανεβάζει τον κίνδυνο κατά 60%. Η χρήση ενδομητρικού συστήματος (IUS) αυξάνει τον κίνδυνο κατά 40%.

Τα έφηβα κορίτσια ήταν η ομάδα υψηλότερου κινδύνου: εκείνες μεταξύ των ηλικιών 15 και 19 που χρησιμοποιούσαν το συνδυαστικό χάπι, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να ζητήσουν αντικαταθλιπτικά.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ανάμεσα σε όλα τα οφέλη, ότι οι εξωτερικές ορμόνες μπορεί να έχουν παρενέργειες. Και ο κίνδυνος της κατάθλιψης είναι ένας από αυτούς«, ανέφερε ο συν-συγγραφέας της μελέτης, δρ. Ojvind Lidegaard, κλινικός καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Psychiatry, οι συγγραφείς κάνουν πολύ σαφές ότι το χάπι δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα την κατάθλιψη – δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη. Απλά επισημάνουν ότι υπάρχει πράγματι μια ανησυχητική συσχέτιση που θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Η μελέτη ήταν η μεγαλύτερη του είδους της, με περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυναίκες από τη Δανία μεταξύ των ηλικιών 15 και 34 να συμμετέχουν, των οποίων οι φάκελοι υγείας εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών. Οι φυσικές παρενέργειες του χαπιού είναι αρκετά γνωστές, αλλά η έρευνα αυτή είναι η πρώτη του είδους της για να βρει μια σύνδεση μεταξύ της μεθόδου αντισύλληψης και πιθανών ζητημάτων ψυχικής υγείας.

Διαβάστε επίσης:  Παλιά συνταγή με τζίντζερ για καρκίνο, αρθρίτιδα, χοληστερόλη και ζάχαρο

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ξεκάθαρα ότι αυτή η μελέτη δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάπι δεν είναι μια καλή μορφή αντισύλληψης. Είναι πάνω από 99% αποτελεσματικό αν ληφθεί σωστά, και είναι πιθανό ότι άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για την εγκυμοσύνη, για παράδειγμα, να σχετίζονται με την άνοδο στα αντικαταθλιπτικά.

Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE