Κουραμπιέδες αφράτοι Σμύρνης

Χριστούγεννα χωρίς Κουραμπιέδες … δεν γίνεται… Μια συνταγή για ένα αγαπημένοΧριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Κουραμπιέδες Σμύρνης… Μια συνταγή της Χρ. Παραδείση από το παλιό βιβλιαράκι συνταγών της γιαγιάς…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 8 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • γαρύφαλα για γαρνίρισμα στους κουραμπιέδες
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο στο μίξερ έως ότου αφρατέψει και ασπρίσει. Ρίχνετε τμηματικά το 1 φλ. ζάχαρη άχνη και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα με το γάντζο του μίξερ. Ρίχντε το όγδοο φλ. αργά και ζυμώστε με όσο χρειαστεί για να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τους δίνετε σχήμα αχλαδιού ή άλλου που επιθυμείτε και καρφώνετε ένα γαρύφαλο.
  4. Βάζετε στο ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τους κουραμπιέδες, και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και πριν κρυώσουν τελείως τους τοποθετείτε σε πιατέλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζετε και από πάνω με μπόλικη ζάχαρη άχνη και …. Καλά Χριστούγεννα.

Καλά Χριστούγεννα

Διαβάστε επίσης:  Τρούφες σοκολάτας απο τον Ακη!
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE