Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Υλικά για 8 άτομα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 Flora με 1/4 βούτυρο στο αλουμινόχαρτο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεγάλα αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας άρωμα υγρής βανίλιας
1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (χοντροκομμένα)
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές ή μαύρες
1/2 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ (ζεστό)
250 ml γάλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
Επιπλέον Flora και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για τη διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη
Χρωματιστή ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το Flora στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.

Διαβάστε επίσης:  Πεντανόστιμη δροσερή σως γιαουρτιού με λίγα λιπαρά!
Loading...
loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!