Μαρί Κωνσταντάτου: Το πολύκροτο διαζύγιο με τον Μίνωα Κυριακού, η νέα σχέση, η μητρότητα και οι φήμες γάμου

Μαρί Κωνσταντάτου: Το πολύκροτο διαζύγιο με τον Μίνωα Κυριακού, η νέα σχέση, η μητρότητα και οι φήμες γάμου

Η Μαρί Κωνσταντάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Διέγραψε μια πολύ επιτυχημένη πορεία ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην τηλεόραση και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο.

Της: Έπη Τρίμη

Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι πρέσβειρα της UNICEF ΕΛΛΑΔΑΣ για το πρόγραμμα EMERGENCY LESSONS που αφορά σε παιδιά τα οποία είναι θύματα πολεμικών συρράξεων και έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους.

Για 11 χρόνια επιμελούνταν και παρουσίαζε την κοινωνική εκπομπή «ΜΕ ΑΓΑΠΗ», μια εκπομπή που ανέδειξε εθελοντικές οργανώσεις, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς, καθώς και κοινωνικά προβλήματα ευπαθών ομάδων.

Η Μαρί Κωνσταντάτου δημιούργησε τα ΚΟΥΤΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, στα οποία συγκεντρώνονταν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση παιδιών αλλά και συνανθρώπων μας που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Επίσης, δημιούργησε τη ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, μια τηλεφωνική γραμμή μέσω της οποίας ενισχύθηκαν οικονομικά πολλά ιδρύματα και σωματεία.

Για την προσφορά της στον εθελοντισμό, στα παιδιά αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση έλαβε δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Το 2008 βραβεύτηκε με το Χρυσό Ευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Το 2011 έλαβε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας από τον Διεθνή Οργανισμό Αlbert Schweitzer. Επίσης τιμήθηκε με το Βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων ως Πρότυπο για τους νέους για την κοινωνική της προσφορά και το εθελοντικό κίνημα. Συμμετείχε ενεργά και διακρίθηκε για τη στήριξη και ανάδειξη δεκάδων φιλανθρωπικών σωματείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Το 2015 η UNICEF την τίμησε για τη συνεισφορά της στα δικαιώματα των παιδιών, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε από την UNESCO για την κοινωνική της προσφορά.

Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Η Μαρί Κωνσταντάτου έχει γράψει έντεκα παραμύθια με ήρωα τον Μάικ τον Φασολάκη που έχουν γίνει best sellers: Μάικ ο Φασολάκης – Θα σε γαργαλήσω!, Μάικ ο Φασολάκης – Πάω Θαλασσα!, Τα Χριστούγεννα του Μάικ, Μάικ ο Φασολάκης – Τα όνειρά μου έχουν πλάκα!, Μάικ ο Φασολάκης – Κόντρες με τον Αρακά, Μάικ ο Φασολάκης – Οι περιπέτειες του Μάικ, Μάικ ο Φασολάκης – Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ. Επίσης, τα τέσσερα εκπαιδευτικά βιβλία με γενικό τίτλο Μάικ ο Φασολάκης: Ήρθε το σχολικό! – «Η Αλφαβήτα», «Οι Αριθμοί», «Τα Χρώματα», «Τα Σχήματα». Τα πρώτα τρία βιβλία της μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν στην Κίνα, όπου επίσης έγιναν best sellers, αλλά και στη Σερβία, όπου γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Η σειρά με τα βιβλία του Μάικ κυκλοφορεί και στα αγγλικά, σε διεθνείς ιστοτόπους, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).

Το πρώτο θεατρικό της έργο με τίτλο Οι περιπέτειες του Μάικ ανέβηκε στο Θέατρο Αλίκη και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία..

Μαρί Κωνσταντάτου -Γιάννης Κεντ ένας έρωτας στεγασμένος στα νότια προάστια
Όσοι τους γνωρίζουν, μιλούν για έναν έρωτα παράφορο που έχει αλλάξει τη ζωή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρί Κωνσταντάτου «έχει κλέψει» την καρδιά του επιχειρηματία, ενώ όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Γκαγκάκη, «έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η διάθεσή του».Μάλιστα, το ζευγάρι λέγεται ότι ζει τον έρωτά του ανενόχλητο στην ερωτική τους φωλιά, που βρίσκεται στα νότια προάστια.Οι φίλοι τους λένε ότι είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα παντρευτούν.

Άφησε πίσω το παρελθόν της
Όλα δείχνουν πως η Μαρί Κωνσταντάτου έχει αφήσει πίσω το παρελθόν και το πολύκροτο διαζύγιο με τον αείμνηστο Μίνωα Κυριακού, που εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό θρίλερ γύρω από την αμύθητη περιουσία του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1.

Ήταν τον Μάρτιο του 2017, τέσσερις μήνες πριν τον θάνατο του κ. Κυριακού, όταν η Daily Mail με δημοσίευμά της, υποστήριζε ότι η κ. Μαρί Κυριακού παρέκαμψε κατάφωρα τη διαδικασία του διαζυγίου, επιτάσσοντας το τζετ του, γεμάτο με αντικείμενα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων λιρών και διατάσσοντας τον πιλότο της οικογένειας να πετάξει στο Λονδίνο.

Δικηγόροι του 74χρονου κ. Κυριακού τότε ισχυρίστηκαν ενώπιον Ανώτατου Δικαστηρίου ότι η λαμπερή 45χρονη ηθοποιός σύζυγός του, Μαρί μπορεί να είχε ήδη πουλήσει κάποια από τα λάφυρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν δαχτυλίδια, περιδέραια, βραχιόλια, καρφίτσες και ζώνες.

Όλα ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον ζει τον απόλυτο έρωτα με τον αγαπημένο της, Γιάννη Κεντ.

Η Μαρί Κωνσταντάτου, που ήταν παντρεμένη με τον εφοπλιστή Μίνωα Κυριακού, είχε δώσει μια σπάνια συνέντευξη το 2018 μιλώντας για όλους και για όλα, τόσο για το διαζύγιό της όσο και για τον νέο της σύντροφο. Τότε, είχε δηλώσει πως δεν εξαφανίστηκε από το δημόσιο προσκήνιο, απλά τα media ήταν αυτά που την εξαφάνισαν. Όσο για το διαζύγιό της, μετά από 17 χρόνια γάμου, είπε πως ήταν συναινετικό και πως όλα αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν ήταν πλαστά.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0