8 χρήσιμες συμβουλές για να αποταμιεύεις χρήματα κάθε μέρα και να βάλεις λεφτά στην άκρη

8 χρήσιμες συμβουλές για να αποταμιεύεις χρήματα κάθε μέρα και να βάλεις λεφτά στην άκρη

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η αποταμίευση χρημάτων είναι μία δύσκολη υπόθεση τη σημερινή εποχή, οπότε τα έξοδα είναι υπέρογκα και τα έσοδα μειωμένα.

Ωστόσο, υπάρχουν και εύκολοι τρόποι για να κάνετε οικονομία στην καθημερινότητά σας, αρκεί εσείς οι ίδιοι να το θέλετε πραγματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια.

Advertisement
Υπάρχουν 8 ασυνήθιστοι αλλά απόλυτα ρεαλιστικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αν και κάποιοι είστε ήδη εξοικειωμένοι με τακτικές όπως το ταπεράκι ή ο καφές στο θερμός, υπάρχουν και πιο δημιουργικοί τρόποι για να μένουν τα ευρώ στην τσέπη σας ή στον λογαριασμό σας κάθε μέρα.

Εξάλλου, όταν πρόκειται για χρήματα, στην κυριολεξία κάθε λεπτό έχει αξία.

Αποταμίευση χρημάτων: Κόψτε τα περιττά έξοδα

Κόψτε τα έξοδα που «δεν φαίνονται». Που σημαίνει: Καφές και γεύμα απ έξω, στο γραφείο, τέλος. Μπορείτε να εξοικονομήσετε από 30 μέχρι και 90 ευρώ (ανάλογα την κατανάλωση) την εβδομάδα. Δεν είναι κι άσχημα για 120 – 360 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα οικονομολόγοι συνιστούν την κατάθεση αυτών των χρημάτων σε ξεχωριστό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Αποταμίευση χρημάτων: Δημιουργήστε κανόνα 48 ωρών και σβήστε τους αριθμούς καρτών στο laptop

Η ταχύτητα και η απλότητα των online αγορών είναι ίσως η μεγαλύτερη παγίδα για όσους από εσάς αγαπάτε το shopping. Για να αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές περιμένετε 48 ώρες αφού εντοπίσετε αυτό που θέλετε να αγοράσετε. Αυτό θα διαχωρίσει τη δαπάνη ανάγκης από τη δαπάνη επιθυμίας.

Ομοίως, το να έχετε αποθηκευμένους τους αριθμούς των καρτών που χρησιμοποιείτε online μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά είναι επίσης επικίνδυνο όσον αφορά τα έξοδα.

Με την κατάργηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να εξοικονομήσετε πραγματικά πολλά χρήματα. Επιπλέον, όσο περισσότερο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας να σκεφτείτε μια αγορά, τόσο πιθανό είναι να πάρετε την καλύτερη οικονομική απόφαση.

Αποταμίευση χρημάτων: Πάρτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή πάτε στη δουλειά με τα πόδια

Δοκιμάστε να πάρετε το λεωφορείο για να πάτε στη δουλειά. Σίγουρα είναι πιο βολικό να οδηγείτε, αλλά είναι οικονομικά αποδοτικό;

Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό και λεωφορεία ή δοκιμάστε να περπατάτε καθημερινά μέχρι τη δουλειά. Θα βοηθήσει και το πορτοφόλι και την υγεία σας. Τόσο η βενζίνη όσο και τα έξοδα για το πάρκινγκ, είναι ένα βαρΥ φορτίο για την τσέπη σας

Αποταμίευση χρημάτων: Αλλάξτε τράπεζα

Συμβαίνει σε όλους να έχετε κοντά στο σπίτι ή το γραφείο ATM και να είναι άλλης τράπεζας. Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τα μετρητά, αλλά χρεώνονται κάθε φορά που πάνε να κάνουν ανάληψη, πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πάτε στην τράπεζα που σας εξυπηρετεί περισσότερο χωρίς να το αναβάλλετε.

Αποταμίευση χρημάτων: Καταγράψτε όλα σας τα έξοδα

Αν γνωρίζετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας κάθε μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κόψετε τις περιττές αγορές. Ένα παράδειγμα περιττής αγοράς είναι η παραγγελία νερού ή σόδας σε σχέση με ένα αλκοολούχο ποτό όταν βγαίνετε έξω.

Αν δεν είστε αυτό που λέμε «πρώτο ποτήρι» και παραγγέλνετε κάποιο ποτό απλά για να συνοδεύσει τη βραδιά σας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αντί για ποτό, παραγγείλτε ένα αναψυκτικό ή απλά ένα ανθρακούχο νερό. Περισσότερο θα το ευχαριστηθείτε και θα σας μείνουν και τα χρήματα.

Αποταμίευση χρημάτων: Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Νιώθετε κι εσείς ένοχοι που αφήνετε τα τρόφιμα να λήξουν ή να χαλάσουν πριν καταφέρετε να τα μαγειρέψετε;

Ο προγραμματισμός των γευμάτων για την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε πιο σοφές αγορές στο σούπερ μάρκετ. Αγοράστε τα απαραίτητα και μαγειρέψτε τα με σειρά προτεραιότητας. Πρώτα τα πιο ευαίσθητα και στο τέλος της εβδομάδας τα πιο ανθεκτικά.

Αποταμίευση χρημάτων: Αποσυνδέστε τα γκάτζετ σας

Αποσυνδέστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές όπως τηλεοράσεις, laptop, καφετιέρες και φορτιστές. Συνεχίζουν να ρουφάνε ενέργεια ακόμα και όταν απενεργοποιούνται, γεγονός που βλέπετε στον λογαριασμό ρεύματος.

Αποταμίευση χρημάτων: Κρατήστε από κάθε πληρωμή που κάνετε 5 ευρώ

Η εξοικονόμηση χρημάτων καθημερινά μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση. Όταν πληρώνετε με μετρητά, κρατήστε 5 ευρώ για κάθε πληρωμή που κάνετε. Βάλτε τα σε ένα βάζο ή καταθέστε τα στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Σε έξι μήνες κάντε την πρόσθεση. Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα έχετε εξοικονομήσει.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και σίγουρα θα δείτε περισσότερα χρήματα, είτε στον λογαριασμό σας, είτε στο πορτοφόλι σας!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0