Δεν το χωρά ανθρώπου νους: Τραγωδία με νεκρό 12χρονο κοριτσάκι, «πάγωσαν» οι γονείς της όταν την βρήκαν έτσι

Δεν το χωρά ανθρώπου νους: Τραγωδία με νεκρό 12χρονο κοριτσάκι, «πάγωσαν» οι γονείς της όταν την βρήκαν έτσι

Ένα 12χρονο κορίτσι από την Αργεντινή, η Σότο, πέθανε στις 13 Ιανουαρίου, αφού επιχείρησε να φέρει εις πέρας την «πρόκληση ασφυξίας», μια θανατηφόρα πρόκληση του TikTok.

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του αφού έκανε την «πρόκληση πνιγμού» – μια από τις πολλές μοιραίες μόδες που κυκλοφορούν στο TikTok.

Η Σότο βρέθηκε με μια θηλιά τυλιγμένη γύρω από το λαιμό της όταν ο πατέρας της έφτασε στο σπίτι από τη δουλειά την Παρασκευή και ανακάλυψε το άψυχο σώμα της στο υπνοδωμάτιό της, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που περιήλθε στην κατοχή της αργεντίνικης εφημερίδας El Litoral.

Οι αναφορές λένε ότι τη στιγμή του θανάτου της μετέδιδε ζωντανά την πρόκληση στους φίλους της στο σχολείο. Είχε δοκιμάσει την πρόκληση δύο φορές με επιτυχία, αλλά απέτυχε να αφαιρέσει τη θηλιά στην τρίτη προσπάθεια, σύμφωνα με το Jam Press.

Είχε λάβει ένα μήνυμα WhatsApp με επισυναπτόμενο το σύνδεσμο για την πρόκληση, αφού πρώτα δέχθηκε bullying στο σχολείο.

Η 12χρονη από την Αργεντινή κρεμάστηκε με μια αυτοσχέδια θηλιά

Η 12χρονη κρεμάστηκε από μια αυτοσχέδια θηλιά, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα El Litoral.
Η θεία της, ισχυρίστηκε ότι η μαθήτρια είχε λάβει ένα μήνυμα στο WhatsApp με τον σύνδεσμο της πρόκλησης, αφού είχε δεχτεί εκφοβισμό στο σχολείο.

«Πιστεύω ότι κάποιος την ενθάρρυνε να το κάνει», δήλωσε. “Υπέφερε πολύ από το bullying”.

Γνωστή και ως «πρόκληση blackout», αυτό το επικίνδυνο «κόλπο» ενθαρρύνει όσους αναζητούν επιρροή στο διαδίκτυο, να ασφυκτιούν μέχρι να λιποθυμήσουν.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικές κρίσεις και χειρότερα.

Η Σότο δεν είναι το πρώτο παιδί που χάθηκε από αυτή την «πρόκληση θανάτου»

Το καλοκαίρι, πολλά παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο Λέρον Μπράουν 14 ετών και ο Άρτσι Μπάτερσμπι 12 ετών, φέρεται να πέθαναν για τον ίδιο λόγο.

Η Σότο είχε δοκιμάσει την πρόκληση δύο φορές με επιτυχία, αλλά στην τρίτη προσπάθεια δεν κατάφερε να αφαιρέσει τη θηλιά από το λαιμό της.

Την τρίτη φορά, δεν μπόρεσε να βγάλει το σχοινί από το λαιμό της» είπε η θεία της, Λουκ, για το μοιραίο περιστατικό, το οποίο φέρεται να απαθανατίστηκε στην κάμερα