Δεν μπορώ να μεγαλώνω μωρά, πάρτο εσύ!” μου είπε η μητέρα του παιδιού μου κι έφυγε – Η ιστορία του Άκη

Δεν μπορώ να μεγαλώνω μωρά, πάρτο εσύ!” μου είπε η μητέρα του παιδιού μου κι έφυγε – Η ιστορία του Άκη

Η ιστορία ενός πατέρα, που βρέθηκε στα δύσκολα αμέσως μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού

«Είμαι 26 χρονών και είμαι μηχανικός αυτοκινήτων. Στο συνεργείο που εργάζομαι, γνώρισα μια κοπέλα που έμενε εδώ δίπλα και κάναμε σχέση πριν 2 χρόνια.

Πήγαιναν όλα καλά, περνούσαμε όμορφα. Πρώτη φορά στη ζωή μου αν και μικρός, σκέφτηκα τον γάμο. Ίσως έπαιξε ρόλο που εκείνη ήταν 30 ετών δηλαδή μεγαλύτερη και σκέφτηκα και τη δική της θέση.

Μετά από ένα χρόνο σχέσης και ενώ συζητάγαμε για γάμο, έμεινε έγκυος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει και εννοείται πήραμε την απόφαση να το κρατήσουμε το παιδάκι.

Η μητέρα μου ενθουσιάστηκε (ο πατέρας μου δεν ζει) και έκανε σαν τρελή από τη χαρά της, το ίδιο και οι δικοί της. Η κοπέλα ήρθε σπίτι μου να μείνουμε και όλα κυλούσαν όμορφα. Η κοιλιά της μεγάλωνε και όλοι περιμέναμε το αγοράκι μας.

Ήρθε η μέρα που γέννησε. Δεν ήταν αυτό που περίμενα. Σαν να μεταλλάχθηκε από εκείνη τη μέρα, άλλαξε, έγινε άλλη, ξένη. Δεν ήθελε να κρατήσει το μωρό, με το ζόρι το έπαιρνε αγκαλιά, με το ζόρι θήλαζε. Νεύρα διαρκώς και τσακωμοί, της έφταιγαν όλα. Μου είπαν μήπως έχει επιλόχειο. Της είπα να πάμε σε ειδικό, ούτε να ακούσει. Αντί να χαίρομαι τη νέα μας ζωή εγώ ζούσα μια κόλαση. Η μητέρα μου δεν μίλαγε, καταλάβαινε ότι κάτι κακό ερχόταν.

Μια μέρα που ήμουν στη δουλειά, ήρθε με το μωρό. Νόμιζα πως το είχε βγάλει βόλτα και με την ευκαιρία, είχε έρθει και να μας δει. Χάρηκα για λίγο, ήταν ένα θετικό σημάδι. Νόμιζα. Μου δίνει το μωρό, μου λέει “Εγώ δεν μπορώ άλλο, πάρτο, φεύγω!” και έφυγε. Πάγωσα. Νόμιζα έκανε πλάκα. Δεν έκανε, σηκώθηκε και έφυγε προς το σπίτι μας.

Παίρνω το μωρό και τρέχω πίσω της, σχεδόν την κυνηγούσα. Κάθε τόσο φώναζε “Εγώ δεν μπορώ να μεγαλώνω μωρά, δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου, συγγνώμη πάρτο εσύ!”. Πήρε τη βαλίτσα της κι έφυγε. Η μητέρα μου της φώναζε “Μην το κάνεις αυτό κορίτσι μου, καμία μάνα δεν αφήνει το παιδί της, θα το μετανιώσεις” τίποτα εκείνη ανένδοτη. Από εκείνη τη μέρα μεγαλώνω μόνος μου τον γιο μου μαζί με τη μητέρα μου. Όσο για εκείνη;

Δεν είχε επιλόχειο, γκόμενο είχε!

Μετά από 6 μήνες έμαθα γύρισε στον πρώην της. Είχαν επαφές και όταν είχαμε σχέση και όταν έμεινε έγκυος και γέννησε. Προφανώς κάπου δεν άντεξε να πιέζεται και να λέει ψέματα και ξέσπασε, αλλά εγώ τί της έφταιγα; Το παιδί μας τί της έφταιγε; Οι γονείς της, λένε το ίδιο. Ντρέπονται οι άνθρωποι ακόμα και να με κοιτάξουν.

Τον Δεκέμβρη μου έκανε χαρτί σε δικηγόρο και μου ανέθεσε επιμέλεια και μέριμνα. Τόσο ερωτευμένη μαζί του.

Όμως είναι ρόδα και γυρίζει.

Μακάρι να μην κάνει παιδί μαζί του και τύχει και την παρατήσει αυτός ή το ίδιο το παιδί όταν μεγαλώσει.

Μακάρι…. »

Άκης