Η Ρένα απαντά: Νιώθω ότι η πεθερά μου μας εκμεταλλεύονται οικονομικά

Η Ρένα απαντά: Νιώθω ότι η πεθερά μου μας εκμεταλλεύονται οικονομικά

Ο σύζυγος έχει εισόδημα από ακίνητα, το οποίο το διαχειρίζεται η μητέρα του και δεν της το ζητάει προφασιζόμενος διάφορα. Τα λεφτά κάθε μήνα τελειώνουν και μαζί και η υπομονή μου.

Το οικονομικό ζήτημα είναι μέσα στα τοπ θέματα που διαφωνούν τα ζευγάρια.

__________________

Η ιστορία της Αδικημένης όπως την ξεχώρισα σήμερα.
Είμαι παντρεμένη τα τελευταία πέντε χρόνια με δύο μικρά παιδιά. Ζούμε από τον μισθό μου και τη βοήθεια του πατέρα μου. Ο σύζυγος έχει εισόδημα από ακίνητα, το οποίο το διαχειρίζεται η μητέρα του και δεν της το ζητάει προφασιζόμενος διάφορα. Τα λεφτά κάθε μήνα τελειώνουν και μαζί και η υπομονή μου. Η οικογένεια του είναι πιο ευρωστη οικονομικά από εμάς, αλλά δεν του δίνουν αυτά που νόμιμα δικαιούται, σαν να είναι το κακό παιδί που πρέπει να μπει τιμωρία. Αυτός δεν τα διεκδικεί, αν και είναι πανευκολο, ένα τηλεφώνημα αρκεί και θα μπουν στο λογαριασμό του.

Με θεωρεί κακιά και δύστροπη. Εγώ θεωρώ ότι δεν σκέφτεται έτσι τα παιδιά του. Έχει κουραστεί πολύ με τα μικρά μόνος του τα πρωινά. Δεν καταλαβαίνει ότι με τα λεφτά αυτά θα ήταν πολύ πιο άνετη η ζωή μας. Είμαι σε απόγνωση. Δεν μπορώ άλλο να στραγγίζω την οικογένεια μου. Νιώθω ότι μας εκμεταλλεύονται

ΑΠΟ ΤΗΝ – Αδικημένη

____________________

Ας οργανώσουμε τη συζήτηση.
Αυτό που διακρίνω εκ πρώτης όψεως είναι ότι δεν νιώθετε ακόμη ότι έχετε κοινά οικονομικά συμφέροντα. Εσύ θεωρείς ότι η πατρική του οικογένεια σας εκμεταλλεύεται, εκείνος δεν κατανοεί ότι προέχει η δική σας οικογένεια πλέον εφόσον τα μικρά παιδιά έχουν μεγάλες ανάγκες.

Το οικονομικό είναι ένα από τα τοπ κλασικά ζητήματα βάσει των οποίων μαλώνουν τα ζευγάρια, επομένως δεν είναι αναπάντεχο ή παράλογο ότι διαφωνείτε σε αυτό. Δυστυχώς εύκολη λύση σε αυτό δεν υπάρχει. Θα πρέπει να αποφασίσετε από κοινού ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στο οικονομικό μοντέλο.

Βέβαια δεν έχω καταλάβει και κάτι. Τα ακίνητα είναι όντως στο όνομά του; Επειδή αν δεν είναι, κι έχεις απλώς αυτή την εντύπωση, το πράγμα περιπλέκεται.

Επίσης είναι σημαντικό να κατανοηθεί γιατί αφενός δεν του δίνουν το μερίδιό του (η λέξη τιμωρία που χρησιμοποιείς δείχνει ίσως μια κατάκριση των επιλογών ζωής του;) κι αφετέρου γιατί ο ίδιος δεν το διεκδικεί: θεωρεί ότι αν έρθει σε σύγκρουση θα χάσει; ότι χρωστάει στην πατρική του οικογένεια; ότι υπάρχουν ανάγκες που δεν γνωρίζεις εσύ αλλά εκείνος γνωρίζει; Πίσω από τα οικονομικά θέματα συνήθως κρύβονται αντιλήψεις και καταστάσεις με άλλες προεκτάσεις.

Για να επέλθει απόφαση από κοινού ο σύζυγός σου δεν πρέπει να βρεθεί σε θέση άμυνας, επειδή τότε θα ταμπουρωθεί πίσω από την υπεράσπιση της πατρικής του οικογένειας και θα ρίξει σε σένα το κρίμα -όπως και γίνεται. Θα πρέπει είτε αργά αλλά σταθερά να αποσύρεις χρήματα από τον κοινό κορβανά (δύσκολο μεν, θα παιδευτείτε, αλλά αν είσαι αποφασισμένη γίνεται), είτε να δώσεις κάποιο εξαιρετικό κίνητρο που είναι επιθυμητό από κείνον. Όπως για παράδειγμα να πάρετε κάποια εξωτερική βοήθεια για τα πρωϊνά. Ή να γράψετε σε κάποια δραστηριότητα τα παιδιά ώστε να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο για το μεταξύ σας.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News