Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις τους: Τι αγοράζουν οι Έλληνες για να βγάλουν τον χειμώνα

Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις τους: Τι αγοράζουν οι Έλληνες για να βγάλουν τον χειμώνα

Γυρνάνε δεκαετίες πίσω τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ακόμα και τις πρώτες χρονιές των μνημονίων αναμένεται να ξεπεράσει η αδυναμία των Ελλήνων να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους φέτος τον χειμώνα.

Λόγω των αυτοκτονικών μέτρων και πάντα υπό τον κίνδυνο να κοπεί τελείως το φυσικό αέριο εκ Ρωσίας, οι πολίτες αναζητούν οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης.

Μπορεί τα πρώτα κρύα να μην έχουν αρχίσει ακόμα, ωστόσο, όπως μαρτυρούν στην κάμερα άνθρωποι της αγοράς, ήδη από τον Αύγουστο οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών και υποστρωμάτων έχουν εκτοξευτεί στο 100% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο!

Μιλώντας σχετικά ο έμπορος ηλεκτρικών ειδών, Νίκος Καρώνης είπε στο Open ότι «πέρυσι, οι κουβέρτες δεν είχαν ζήτηση μέχρι να αρχίσουν τα βαριά τα κρύα. Τώρα ο κόσμος αναζητεί φθηνούς τρόπους για να ζεσταθεί τον προσεχή χειμώνα, και ήδη από τον Αύγουστο ψάχνουν τρόπους. Ενας εξ αυτών είναι και οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα ηλεκτρικά υποστρώματα. Την περασμένη εβδομάδα πουλήσαμε πάνω από 130 κομμάτια» είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην κατανάλωση τόνισε ότι είναι αρκετά χαμηλή και ειδικά για τα υποστρώματα: «Τα υποστρώματα έχουν 60 watt κατανάλωση στο τέρμα, στην μεγαλύτερη βαθμίδα. Υπολογίζεται ότι η κατανάλωση που έχει είναι πολύ χαμηλή, ακόμα κι αν είναι αναμμένο για 8 ώρες» είπε και πρόσθεσε πως οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα ηλεκτρικά υποστρώματα «δεν εγκυμονούν κινδύνους, αν χρησιμοποιούνται βάσει προδιαγραφών».

Οσον αφορά στο κόστος είπε ότι οι τιμές έχουν συγκρατηθεί. «Οι τιμές τους ξεκινούν από 15 ευρώ αυτές που δεν πλένονται κι αυτές που πλένονται ξεκινούν από 25 ευρώ» και κατέληξε λέγοντας ότι όταν εξαντληθεί το στοκ που έχουν τα μαγαζιά κι έρθουν καινούριες παραλαβές, η τιμή τους θα πάρει μια αύξηση της τάξης του 20%.