Καλοκαίρι τέλος – Μπόρες και νέα πτώση θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι

Καλοκαίρι τέλος – Μπόρες και νέα πτώση θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, αλλάζει ο καιρός και στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ADVERTISING

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη είναι στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωί. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0