Σωσίας της Αλίκης, αλλά πιο όμορφη και 5 χρόνια νεότερη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έτρεμε η Βουγιουκλάκη

Σωσίας της Αλίκης, αλλά πιο όμορφη και 5 χρόνια νεότερη: Η θεά του ελληνικού σινεμά που έτρεμε η Βουγιουκλάκη

Η Νίκη Λινάρδου, γνωστή με το ψευδώνυμο Μπέμπη Κούλα, αποτελούσε απειλή για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της, αλλά και του ταλέντου της στην υποκριτική.

Μάλιστα, είχε κερδίσει την εύνοια και το θαυμασμό του γνωστού σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου και αυτό αποτελούσε ένα λόγο παραπάνω για να δημιουργεί ανησυχία στην εθνική σταρ και να τη θεωρεί αντίπαλο της.

Η γνωριμία της Νίκης Λινάρδου με τον Αλέκο Σακελλάριο
Ο Σακελλάριος την είχε γνωρίσει στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος», όπου η πολύ νεαρή -ακόμη- κοπέλα χόρευε και είχε έναν μικρό ρόλο. Την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, την έπεισε να αφήσει το μουσικό θέατρο και σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, επιχείρησε ουσιαστικά να την επιβάλει στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Η νεαρή ηθοποιός γεννημένη τον Ιούνιο του 1939, πριν κλείσει τα 16 της χρόνια, έκανε το ντεμπούτο της στο σινεμά, στην ταινία «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», όπου εμφανίστηκε ως φλογερή και λυγερόκορμη τσιγγάνα να χορεύει δίπλα στην Τζένη Καρέζη.

Το σκηνικό με την Βουγιουκλάκη και τον Σακελλάριο για τη Νίκη Λινάρδου
Στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», οι δύο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο πλατό, καθώς η Νίκη Λινάρδου υποδύθηκε μία συμμαθήτρια της Αλίκης και μόλις η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνειδητοποίησε πως ο φακός του Σακελλάριου εστίαζε παραπάνω από το φυσιολογικό στην κατά πέντε χρόνια νεαρότερη αντίπαλό της, αντέδρασε πολύ άσχημα.

Οι φήμες κάνουν λόγο ότι η διαμάχη με το σκηνοθέτη υπήρξε ιδιαίτερα έντονη, με τον Φίνο να μπαίνει στη μέση για να δώσει λύση, αλλά τελικά, έκανε πίσω στις απαιτήσεις της και δέχθηκε να γυριστούν ξανά οι ίδιες σκηνές, με την Βουγιουκλάκη να κυριαρχεί στα πλάνα όπως ήθελε εξαρχής.

Η Νίκη Λινάρδου χαρακτηρίστηκε ως “Νέα Αλίκη”, πήρε μέρος τελικά σε 25 ταινίες, με το «Καλώς ήρθε το δολάριο» να στιγματίζει την καριέρα της, αφού έπαιξε τον πρώτο γυναικείο ρόλο, στο πλευρό του Γιώργου Κωνσταντίνου.

Με προϋπολογισμό τα 5.000.000 δραχμές και ένα τόσο δυνατό κάστινγκ, οι παραγωγοί περίμεναν μια εισπρακτική επιτυχία για την πρώτη έγχρωμη δουλειά, με εξ ολοκλήρου επεξεργασία στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 1967 και οι πωλήσεις της έφτασαν τα 164.239 εισιτήρια, καταλαμβάνοντας μόλις την 39η θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες της ίδιας σεζόν και οδηγώντας την εταιρεία «Ανζερβός» σε οικονομική καταστροφή.

Λίγο αργότερα ήρθε και το διαζύγιο της Νίκης Λινάρδου με τον σκηνοθέτη, με την ίδια πλέον να προχωρά σε έναν δεύτερο γάμο με τον τηλεοπτικό παραγωγό και τηλεσκηνοθέτη Θάνο Χρυσοβέργη, με τον οποίο ασχολήθηκαν μαζί στην παραγωγή εκπομπών για την τηλεόραση, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, οπότε και χώρισαν.

Έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήσυχα, απομακρυσμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μετά από την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του παγκρέατος.