Το απίστεuτο κόλπο που κάνει τον ανεμιστήρα αν λειτουργεί σαν air condition, χωρίς καθόλου χρήματα

Το απίστεuτο κόλπο που κάνει τον ανεμιστήρα αν λειτουργεί σαν air condition, χωρίς καθόλου χρήματα

Ο ανεμιστήρας το φετινό καλοκαίρι έχει την τιμητική του, αφού ο καύσωνας, σε συνδυασμό με τις υψηλές χρεώσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, απαγορεύουν τους καταναλωτές να λειτουργήσουν τα air condition.

Έτσι, αναζητούνται λύσεις, προκειμένου να υπάρχει μία πηγή δροσερού αέρα στο σπίτι, εκτός από το air condition, το οποίο θα φουσκώσει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Πολλές φορές, ο ανεμιστήρας δεν κάνει πολλά για να περιορίσει το φαινόμενο του καύσωνα, αλλά υπάρχουν δύο κόλπα για να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, ώστε να δίνει την αίσθηση air condition.

Ο ανεμιστήρας να «κοιτάει» προς το παράθυρο
Ιδανικά, μάλιστα, φροντίστε πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό τον τρόπο ο ανεμιστήρας διώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, επιτρέποντας να μπει δροσερός αέρας στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να διαχυθεί σε όλο τον χώρο. Πέντε λεπτά λειτουργίας σε αυτή τη θέση, αρκούν για να νιώσετε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Το παραπάνω τρικ μπορεί να μη λειτουργήσει αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Γι’ αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.

Τοποθετήστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα
Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ (έχει σημασία να είναι μεταλλικό γιατί αυτό το υλικό διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου), ρίξτε παγάκια.

Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα, σε μια θέση και κλίση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια «στηρίγματα» όπως περιοδικά, πετσέτες), προκειμένου να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.