Μην αγοράζετε σκόρδο – Με αυτό τον τρόπο θα έχετε απεριόριστη ποσότητα στο σπίτι

Μην αγοράζετε σκόρδο – Με αυτό τον τρόπο θα έχετε απεριόριστη ποσότητα στο σπίτι

Το σκόρδο είναι ένα κοινό συστατικό σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, χάρη στο γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού και είναι απίστευτα υγιεινό. Μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα υγείας, και ένα από αυτά είναι και ο πονόδοντος. Με αυτό τον τρόπο παρακάτω θα έχετε απεριόριστη ποσότητα στο σπίτι σας, και δεν θα χρειαστεί να ξαναγοράσετε.

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες, καθώς είναι άφθονο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχει ελάχιστες θερμίδες, μόνο 42 θερμίδες ανά μερίδα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, σελήνιο, κάλιο και ασβέστιο.

Survivor spoiler 11/07: Είπε το “ΝΑΙ” και μπαίνει στο Survivor All Star! Από τα κορυφαία ονόματα του Survivor 1!
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Survivor spoiler 11/07: Είπε το “ΝΑΙ” και μπαίνει στο Survivor All Star! Από τα κορυφαία ονόματα του Survivor 1!
Ωστόσο, θα επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό αν καταναλώνετε οργανικό σκόρδο, και το καλλιεργείτε στο σπίτι σας αντί να το αγοράζετε από έξω, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί σε επικίνδυνα χημικά κατά την καλλιέργεια του.

Πρώτα απ’όλα, ας ξαναπούμε για τα πιο σημαντικά του οφέλη:
Προωθεί την Υγεία της Καρδιάς

Η κατανάλωση σκόρδου χαμηλώνει το ρίσκο για καρδιακές παθήσεις και βοηθάει το σώμα να επεξεργαστεί πιο εύκολα την χοληστερόλη. Επιπρόσθετα, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το σκόρδο ενδυναμώνει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα και πολεμάει τις αρρώστιες, όπως πχ το κοινό κρυολόγημα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η κατανάλωση σκόρδου μειώνει τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε κατά 63%.

Πρόληψη του καρκίνου

Έτσι θα καλλιεργήσετε μόνοι σας, σκόρδο, στο σπίτι σας:

Σπάστε το σκόρδο σε κομμάτια και βάλτε τα σε υγρό, μαλακό έδαφος, και κοιτάξτε να είναι σε βάθος μερικών εκατοστών, με την αιχμηρή πλευρά τους στραμμένη προς τα έξω.
Στη συνέχεια, μόλις βλαστήσει, ποτίστε με νερό τακτικά, αλλά προσέξτε στην ποσότητα του. Μην υπερχειλίζετε. Δεν χρειάζονται πολύ νερό.
Για να διατηρήσετε την υπέροχη γεύση του, κόψτε τα λουλούδια που ανθίζουν. Όταν φτάσουν στα 5-6 φύλλα τότε έχετε πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα!