Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται και συγκλονίζει: «Ήταν θαύμα, γλίτωσα χωρίς να πάθω τίποτα»

Ο Στέλιος Καλαθάς εξομολογείται και συγκλονίζει: «Ήταν θαύμα, γλίτωσα χωρίς να πάθω τίποτα»

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς ο οποίος αναφέρθηκε και στο ατύχημα που είχε πριν λίγα χρόνια.

Για το αυτοκινητιστικό ατύχημα που παραλίγο να έχει κάποια χρόνια πριν, αλλά και το «θαύμα» που τον έσωσε, μίλησε ο Στέλιος Καλαθάς.

Ο ηθοποιός επέστρεφε από την Επίδαυρο, όταν το αυτοκίνητό του χάλασε και έχασε τελείως τον έλεγχο.

«Έβλεπα τις νταλίκες και τα φορτηγά να έρχονται κατά πάνω μου. Είχε παγώσει ο χρόνος, εκείνα τα δευτερόλεπτα, ούτε που ξέρω πόσο κράτησαν. Τελικά, γλίτωσα χωρίς να πάθω τίποτα, ήταν θαύμα», περιέγραψε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν».

Όπως εξηγεί στη συνέχεια ο Στέλιος Καλαθάς, μπορεί να μη θυμάται πολλά πράγματα, αλλά είχε ένα συναίσθημα εκείνη τη στιγμή, που έχει παραμείνει χαραγμένο μέσα του.

«Θυμάμαι σαν κάτι να άνοιξε εκείνη την ώρα. Σαν το σύμπαν. Αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω. Νιώθεις σαν να έχεις μία σύνδεση με τον δημιουργό του σύμπαντος εκείνα τα δευτερόλεπτα. Είναι κάτι αλλιώτικο, κάτι που δεν γνωρίζει κανείς, έτσι ένιωσα», δήλωσε ο ηθοποιός.

Τέλος, ανέφερε κάποιες λεπτομέρειες που θυμάται από το ατύχημα.

«Ήταν βράδυ κι όπως επέστρεφα από Επίδαυρο, σε έναν δύσκολο δρόμο με πολλές στροφές, ξαφνικά έχασα τελείως τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν λειτουργούσε τίποτα, ούτε οι ταχύτητες, ούτε τα φρένα, ούτε καν το χειρόφρενο. Δεν μπορούσα να σταματήσω το αμάξι με κανέναν τρόπο. Ούτε να κατέβω μπορούσα, ήταν εν κινήσει και πίσω μου είχα άλλα αυτοκίνητα. Τελικά, με τα πολλά έστριψα πάνω σε ένα δέντο για να βγω από τον δρόμο και να γλιτώσω από τα φορτηγά και κάπου εκεί ευτυχώς, σταμάτησε το αυτοκίνητο», είπε.

Στέλιος Καλαθάς: Η πίστη στο Θεό και ο Άγιος Παΐσιος
Ο ηθοποιός έχει αναφέρει ότι έχει γνωρίσει και συνομιλήσει με τον Άγιο Παΐσιο και ότι η πίστη του στη θρησκεία είναι πολύ μεγάλη. « Δεν θέλω να αμφισβητήσω αυτά που λέγονται, ωστόσο δεν ξέρω πού τα είπε, πότε και πού έχουν γραφτεί. Η δική μου αίσθηση από αυτόν τον πνευματικό άνθρωπο, είναι κάπως διαφορετική. Δηλαδή δεν ξέρω με πόσες λεπτομέρειες μιλούσε, τον έχω στο μυαλό μου πιο λακωνικό. Μπορεί κάποιοι να έχουν κάνει άλλες μεταφράσεις, ίσως, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω το θέμα, δε το έχω ακούσει από τον ίδιο, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω, είναι ότι ήταν ένας άνθρωπος βαθιά ταπεινός, φωτεινός και νιώθω ευλογία που συναντήθηκα με τον Άγιο Παΐσιο στο διάβα της ζωής μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και συνέχισε «Αυτό που θυμάμαι πολύ καλά, είναι αυτό που έλεγε στους φίλους μου τους τυφλούς με τους οποίους είχαμε ανέβει μαζί και ήταν «κάντε λίγη υπομονή γιατί σίγουρα εσείς που έχετε βασανιστεί σε αυτή τη ζωή, μετά σας περιμένουνε δώρα» και σε εμένα «σε κάθε δυσκολία να κοιτάς τον ουρανό και να λες και αυτό θα περάσει». Είναι μια φιλοσοφία ζωής που την περνάω και στους μαθητές μου.