Πώς να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να κρατήσει περισσότερο

Πώς να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να κρατήσει περισσότερο

Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό ως στολισμός αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά μπορεί να αρχίσουν να μαδάνε πρόωρα και να ξεραίνονται αν δεν τα προσέξουμε όσο πρέπει.

Της: Έπη Τρίμη

Μια ειδικός εξηγεί πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους καθώς κοστίζουν ακριβά και είναι καλό να τα διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορούμε για να τα χαρούμε εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η Anna Eklov, η δημιουργός του LOV Flowers, είναι ειδικός στα φυτά. Έτσι, μέσα από την ιστοσελίδα της δίνει οδηγίες για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν το αληθινό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο ζωντανό. Πρώτη προϋπόθεση είναι να επιλεγεί ένα καλή ποιότητας δέντρο. Σε δεύτερο χρόνο είναι σημαντικό να το ξεκουράσουμε και σε τρίτο να το κρατήσουμε όσο γίνεται μακριά από τη θέρμανση κρατώντας το ενυδατωμένο.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο αν αγοράσετε απλά κάποια κλαδιά ή κάνετε ένα στεφάνι από αληθινό έλατο. Σε περίπτωση μιας διακόσμησης με κλαδιά μπορείτε να προσθέσετε κανέλες και φλούδες αποξηραμένες πορτοκαλιού προκειμένου να αρωματίσετε φυσικά τον χώρο σας.

Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μια διακόσμηση με Αλεξανδρινά τα οποία δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον χώρο, έτσι ώστε να φέρετε την φύση στο σπίτι σας.

Tips:
Ξεκουράστε το δέντρο σας για 24 ώρες σε ένα δωμάτιο ή χώρο που είναι πιο ζεστός από τον εξωτερικό χώρο αλλά λίγο πιο δροσερός από το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο το δέντρο δεν παθαίνει σοκ όταν τοποθετείται μέσα στη ζεστασιά».
Συνιστάται επίσης να κόψετε τον κορμό του δέντρου σας, βοηθώντας επίσης το έλατο να διαρκέσει περισσότερο.
Κόψτε ξανά τον κορμό πριν τον βάλετε στο νερό είναι επίσης ένας μεγάλος παράγοντας για το πόσο θα αντέξει το δέντρο σας.
Είναι επίσης σημαντικό να ποτίζετε το δέντρο τακτικά.Αν ρίξετε πολύ λίγο νερό στο δέντρο, θα σχηματιστεί μια ρητίνη, η οποία θα εμποδίσει το δέντρο να απορροφήσει την υγρασία.Συνιστάται τουλάχιστον 500 ml την ημέρα
Μην φυτεύετε το δέντρο σε άμμο ή χώμα. Αυτό θα το αποτρέψει μόνο από το να πίνει νερό αποτελεσματικά. Συνεπώς, καλό είναι να το ψεκάζετε μια ένα ψεκαστήρα στα σημεία που δεν έχετε βάλει φωτάκια στο κάτω μέρος του δέντρου.
Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να διατηρήσετε το δέντρο σας φρέσκο ​​και προσπαθήστε να το κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως,τον φούρνο και το θερμαινόμενο τζάκι.