Αυθεντική συνταγή για εύκολα τρουφάκια!
Αυθεντική συνταγή για εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή. Αφήστε τα σοκολατένια τρουφάκια να λιώσουν στο στόμα και μαγέψτε τον ουρανίσκο σας
Υλικά Συνταγής
1 πρέζα ανθό αλατιού
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
450 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας (60-70% περιεκτικότητα σε κακάο-ψιλοκομμένη)
50 ml μπράντι ή κονιάκ
300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Εύκολα τρουφάκια
Για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας με κακάο, χρειαζόμαστε μόνο 5 λεπτά προετοιμασία. Αυτά τα τέλεια τρουφάκια θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να παραμιλούν. Δοκιμάστε αυτή τη καταπληκτική συνταγή με τρούφα σοκολάτας και θα με θυμηθείτε!
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ για τις τρούφες σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Περιχύνουμε αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα για τις τρούφες σοκολάτας σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα.
Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.
Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια.
Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.
Οι τρούφες σοκολάτας διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Ένα ακόμα μυστικό για τα εύκολα τρουφάκια σοκολάτας
Ετοιμάστε πολλές, συσκευάστε τες σε όμορφα κουτιά και προσφέρετέ τες σαν δώρα σε γιορτινά καλέσματα!
Πάντα όταν έχετε τραπέζι στο σπίτι, να προσφέρετε στο τέλος του γεύματος τρούφες σοκολάτας.
Όλοι τρελαίνονται για αυτή τη γεύση.
Τι είναι οι αληθινές τρούφες σοκολάτας;
Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας είναι μια εύκολη συνταγή με απλά και λίγα υλικά καλής ποιότητας, όπως σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και βούτυρο που τους δίνουν την πλούσια γεύση τους.
Το λίγο βούτυρο στη Γκανάζ δίνει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στις τρούφες.
Γιατί στην ουσία οι αληθινές τρούφες σοκολάτας είναι μια πλούσια Γκανάζ που λιώνει βελούδινα στο στόμα και μετατρέπεται σε πλούσια πυκνή λιωμένη σοκολάτα.
Οι αυθεντικές τρούφες σοκολάτας αποτελούνται από καλής ποιότητας σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και λίγο βούτυρο.
Μπορείτε όμως να προσθέσετε κονιάκ, ρούμι ή ποιο λικέρ αγαπάτε (πχ. λικέρ κρέμα, λικέρ καφέ, λικέρ πορτοκάλι) για να τις αρωματίσετε.
Συνήθως αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
Το σχήμα της τρούφας είναι υποκειμενικό. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τρούφες σοκολάτας σε ό,τι σχήμα θέλει.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού και λίγο πλάσιμο στο χέρι, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να κόβεις τρούφες με το κλασικό εργαλείο παριζιέν.
Ενώ με ένα μικρό σκουπ παγωτού κόβεις μεγάλες τρούφες.
βελούδινες τρούφες σοκολάτας συνταγη αργυρω
Επίσης, μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφού το παγώσεις και σφίξει, με ένα μαχαίρι κόβεις τετράγωνες ή τρίγωνες ή μακρόστενες τρούφες σοκολάτας.
Μέτα τις ρολάρεις στην επικάλυψη που επιθυμείς.
Συνήθως κακάο ή ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς κλπ.
Τα τέλεια τρουφάκια διατηρούνται για πολλές ημέρες σκεπασμένα στο ψυγείο.
Αφήστε τη τρούφα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Η απόλαυση είναι διπλή.