Κ. Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, αποκλείονται από τους κλειστούς χώρους

Κ. Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, αποκλείονται από τους κλειστούς χώρους

Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στους 7 μήνες από την έκδοση του θα λήγει η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών.

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, την εξέλιξη των εμβολιασμών και τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων, απευθύνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα επιβράδυνε τον επίλογο του κορωνοϊού, το εμβόλιο όμως δίνει τη νίκη στον άνθρωπο. Όπου προχωρεί ο εμβολιασμός, ο ιός υποχωρεί”, τόνισε στην εισαγωγή του ο κ. Μητσοτάκης.

“Χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό και ενότητα. Υπογράψαμε συμβόλαιο τιμής να μην ξανακλείσουμε με ασπίδα το εμβόλιο”, πρόσθεσε. Όσο ακόμα διστάζουν μπορούν να αλλάξουν άποψη ακούγοντας τι λένε όσοι νόσησαν. αισιοδοξώ ότι θα ζυγίζουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα και θα καταλάβουν ότι η ζωή τους θα γίνουν πιο εύκολη”

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα οποία θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα:
Όλοι οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι δεν θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ουτε με την επίδειξη τεστ. Αρνητικό εργαστηριακό τεστ θα πρέπει να προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες που θέλουν να μπουν σε εκκλησίες
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει 7 μήνες μετά την έκδοσή του
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά
Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει «φρένο» στην πολυφωνία, με υπουργούς, γιατρούς, ακόμα και δημοσιογράφους να στέλνουν διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες, που κυριεύονται από την αβεβαιότητα.