8 Σημάδια υποθυρεοειδισμού που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν.

8 Σημάδια υποθυρεοειδισμού που οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν.

Σημάδια υποθυρεοειδισμού: Ένα κοινό πρόβλημα στις μέρες μας είναι ο υποθυρεοειδισμός. Αν διαγνωστεί, θεραπεύεται πανεύκολα και υπάρχουν αρκετά σημάδια για να το αντιληφθεί κανείς.

Σημάδια υποθυρεοειδισμού: Τι είναι ο θυρεοειδής, ποια τα προβλήματα και ποιες οι αιτίες
Ο θυρεοειδής, βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Πρόκειται για ένα αδένα που παράγει ορμόνες σημαντικές για τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Οι ορμόνες αυτές επιπλέον, επηρεάζουν την ταχύτητα του εγκεφάλου, τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και άλλων μελών του οργανισμού.

Σε περίπτωση που ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ποσότητα ορμόνης θυροξίνης, ο οργανισμός πάσχει από υποθυρεοειδισμό. Οι κοινές αιτίες του υποθυρεοειδισμού είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα και η θεραπεία με τη χρήση ακτινοβολιών.

Επίσης, ο θυρεοειδής ενδέχεται να πάθει φλεγμονή λόγω ίωσης ή λόγω έλλειψης ιωδίου. Ο οργανισμός δεν παράγει ιώδιο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ιώδιο, όπως τα κράνμπερι, οι φράουλες, το γιαούρτι, τα κουκιά και οι πατάτες.

Σημάδια υποθυρεοειδισμού: Οι συνέπειες αν δεν αντιμετωπιστεί και ο τρόπος διάγνωσης
Ο υποθυρεοειδισμός, όταν δεν θεραπευτεί, μπορεί να επιφέρει κατάθλιψη που είναι απειλητική για τη ζωή, καρδιακή ανεπάρκεια ή κώμα. Όμως, όταν διαγνωστεί μέσω μίας απλής εξέτασης αίματος, θεραπεύεται εύκολα με ένα καθημερινό χάπι. Μην αφήνετε την υγεία σας στην τύχη.

Σημάδια υποθυρεοειδισμού: Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού
αδυναμία και κούραση.
τραχιά, ξηρά μαλλιά και ξηρή, τραχιά και χλωμή επιδερμίδα.
έλλειψη αντοχής στο κρύο.
δυσκοιλιότητα.
μυϊκές κράμπες και μυϊκοί πόνοι.
έκπτωση μνήμης.
διαταραχή του έμμηνου κύκλου στις γυναίκες.
κατάθλιψη και ευερεθιστότητα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν βιώνουν όλοι τον υποθυρεοειδισμό με τον ίδιο τρόπο. Ίσως να παρουσιάσετε έναν συνδυασμό των συμπτωμάτων αυτών αλλά ίσως και κανένα. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές στον οργανισμό σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε στο γιατρό σας.