Μα τι κριτσάνισμα είναι αυτό! Μια αλλιώτικη ζαμπονοκασερόπιτα, λαχταριστά ζουμερή αλλά ταυτόχρονα και τραγανή!

Μα τι κριτσάνισμα είναι αυτό! Μια αλλιώτικη ζαμπονοκασερόπιτα, λαχταριστά ζουμερή αλλά ταυτόχρονα και τραγανή!

Άλλη μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για ζαμπονοκασερόπιτα που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!!! Φτιάξτε την και περιμένουμε τα σχόλια σας..

Υλικά
12 φύλλα κρούστας(500 γρ)
200 γρ. μιξ 3 τυριών
100 γρ. ζαμπόν σε κύβους
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
300 γρ. γάλα
3 μέτρια αυγά
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. σόδα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κτγ. αλάτι
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε σε ρολό τα πρώτα 6 φύλλα κρούστας και με το μαχαίρι τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, τις οποίες ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε σε ένα μπωλ, τη σόδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών.

Στρώνουμε στη φόρμα 3 φύλλα κρούστας το ένα μετά το άλλο αφού τα πασπαλίσουμε με το μίγμα της σόδας.

Απλώνουμε μία ποσότητα από τα κομμένα φύλλα κρούστας ομοιόμορφα στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών, την τριμμένη φέτα και το ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μία στρώση από τα κομμένα φύλλα κρούστας, τα τυριά και το ζαμπόν.

Καλύπτουμε με μία στρώση ακόμα από κομμένα φύλλα.

Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω από τα φύλλα κρούστας και διπλώνουμε τα φύλλα προς το εσωτερικό της φόρμας.

Στρώνουμε 3 φύλλα το ένα μετά το άλλο αφού τα πασπαλίζουμε με πινέλο και μίγμα της σόδας με το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρύπες στο φαγητό.

Πασπαλίζουμε πάλι με το μίγμα της σόδας και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την εξαιρετική συνταγή με όλα τα βήματα εκτέλεσης αναλυτικά, για να φτιάξετε και εσεις “ζαμπονοκασερόπιτα “..

πηγή : LIVE KITCHEN CHANNEL