«Οι γονείς μου με εγκατέλειψαν όταν τους είπα ότι είμαι γκέι. Ψάχνω μια οικογένεια να με υιοθετήσει»

«Οι γονείς μου με εγκατέλειψαν όταν τους είπα ότι είμαι γκέι. Ψάχνω μια οικογένεια να με υιοθετήσει»

γονείς

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία ενός παιδιού που οι θετοί του γονείς το παράτησαν ύστερα από τη στιγμή που τους αποκάλυψε ότι είναι γκέι. Ένα παιδί στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ αναζητά νέα οικογένεια αφότου οι θετοί γονείς του «σταμάτησαν να το αγαπούν» και το εγκατέλειψαν όταν έκανε coming out.

Δεκαέξι ετών σήμερα, εξιστορεί στο KFOR πώς η θετή οικογένεια γύρισε την πλάτη της μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια συμβίωσης, όταν αυτοπροσδιορίστηκε και έκανε coming out ως κουίρ. «Ήταν όμορφα στην αρχή και μετά σταμάτησαν να με αγαπούν επειδή ήμουν ΛΟΑΤΚΙ», λέει χαρακτηριστικά.

Η ιστορία των Νταξ (προτιμούν την αντωνυμία they/them) έγινε viral μέσα από ένα βίντεο. Το παιδί μιλά στον φακό για τη ζωή του, λέγοντας πως λάτρευε να πηγαίνει στο σχολείο, καθώς έτσι ξέφευγε από το σπίτι. Τώρα, ψάχνει για νέα οικογένεια, ελπίζοντας να βρεθούν πρόθυμοι, θετοί γονείς – κατά προτίμηση κάποιο ομόφυλο ζευγάρι. «Κάποιοι που να μπορούν να με καταλάβουν»

«Δώστε μου μια ευκαιρία. Είμαι ανοιχτόμυαλ@. Ενδιαφέρομαι για πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Έχω καλή ψυχή».

Στην Οκλαχόμα τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν αλλά η Πολιτεία θέτει συστηματικά πολλά εμπόδια. Το 2018, πέρασε έναν νόμο που επιτρέπει σε υπηρεσίες υιοθεσίας να αποκλείουν ομόφυλα ζευγάρια για “θρησκευτικούς λόγους”.