Ναι μένω ακόμα στο ίδιο σπίτι με τον πρώην άντρα μου και τα πάμε μια χαρά!

Ναι μένω ακόμα στο ίδιο σπίτι με τον πρώην άντρα μου και τα πάμε μια χαρά!

Μόλις έκλεισα ραντεβού την άλλη εβδομάδα με την τράπεζα για να συζητήσω με έναν υπάλληλο για ένα δάνειο που θέλω να πάρω. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν έχω και πολλές ελπίδες να πάρω σπίτι. Ούτε πολλά λεφτά έχω στην άκρη, ούτε την τέλεια δουλειά με το τέλειο εισόδημα, ούτε όμως και θέλω να πάρω καμιά τρύπα με κατσαρίδες και αρουραίους οπότε πρέπει να δω τι επιλογές έχω. Τώρα που τα πολλά μέτρα λόγω της πανδημίας τελειώσαν ήταν μία ευκαιρία για μένα να ξεκινήσω τη διαδικασία να βρω σπίτι – ξανά. Από τεχνικής απόψεως είμαι ενοικιάστρια μόνο που ο ιδιοκτήτης είναι ο πρώην άντρας μου και μένω μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια στο σπίτι που αγοράσαμε μαζί με τα τρία μας παιδιά και ας είμαστε χωρισμένοι, αλλά αυτό καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα γι’ αυτό και ψάχνω άλλο σπίτι.

Ναι, μένω ακόμα με τον πρώην μου και τα πάμε μία χαρά.

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο γάμος μας άρχισε να διαλύεται. Εγώ ήμουν εκείνη που εξέφρασε πρώτη τα παράπονά της και ζήτησε διαζύγιο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους δυο μας για την κατάληξή μας. Είχαμε διαφορετικά πιστεύω, διαφορετικά θέλω και διαφορετικά σχέδια για τις ζωές μας, δεν μπορούσαμε άλλο να προχωρήσουμε μαζί. Δεν θεωρώ αποτυχία το γάμο μου γιατί υπήρχε πολλή αγάπη, υπέροχες αναμνήσεις και τρία πανέμορφα παιδιά.

Το τέλος του γάμου μου ήρθε και με τον πρώην άντρα μου έπρεπε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα. Έπρεπε να γνωριστούμε ξανά υπό νέες συνθήκες και με διαφορετικές προσδοκίες για τη σχέση μας μέσα από καινούργια και πολύ όμορφα συναισθήματα. Ο πρώην μου και εγώ έπρεπε να μάθουμε από την αρχή πώς να ρυθμίζουμε τα οικονομικά μας και τις νέες σχέσεις με άλλους ανθρώπους ενώ ζούσαμε κάτω από την ίδια στέγη.

Στην αρχή το να μείνουμε μαζί ήταν μία καθαρά οικονομική απόφαση. Δούλευα κάποτε παλιά πριν παντρευτώ αλλά όταν αποκτήσαμε τρία παιδιά, έμεινα σπίτι να τα μεγαλώσω και ξαναέπιασα δουλειά σχετικά πρόσφατα. Δεν είχα ακόμα την οικονομική δυνατότητα να πιάσω μόνη μου σπίτι, ούτε όμως και ο πρώην άντρας μου να μετακομίσει γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι ώστε και ελεύθεροι να είμαστε χωρίς τσακωμούς και εντάσεις για τα παιδιά μας και να ζούμε σε ένα ασφαλές και χαρούμενο σπίτι. Υπήρχαν πάντα μικροπροβλήματα που τα παιδιά μας τα ήξεραν και περίμεναν πως όταν χωρίζαμε ο μπαμπάς τους θα ήταν αυτός που θα έφευγε και όχι εγώ. Όπως και να έχει και διαζύγιο πήραμε και συνεχίσαμε δημιουργώντας μία νέα καθημερινότητα για την οικογένειά μας.

Τα παιδιά μου με βοηθούν να βρω σπίτι και είναι ενθουσιασμένα που τους επέτρεψα να διακοσμήσουν μόνα τους τα δωμάτιά τους. Είναι και εκείνα συνειδητοποιημένα με την απόφασή μας – ότι κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ όπως είναι η αγάπη μας για εκείνα και το ότι θα είμαστε πάντα μαζί με το μπαμπά τους σε ό, τι και αν μας χρειαστούν. Μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν και εγώ με το μπαμπά τους να χωρίσαμε αλλά σε ό, τι αφορά εκείνα θα είμαστε πάντα ενωμένοι. Επίσης τα παιδιά μου είναι ενθουσιασμένα που φέτος θα πάνε διακοπές χωριστά με εμένα και το σύντροφό μου και μετά με το μπαμπά τους και τη νέα του σύντροφο.

Ο πρώην άντρας μου γνωρίζει το νέο μου σύντροφο και τον καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή στη ζωή του και στων παιδιών μας. Και εγώ όμως από τη μεριά μου είμαι εξίσου υποστηρικτική με τη δική του σχέση. Θέλουμε να είμαστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Μας πήρε λίγο χρόνο να βρούμε τις ισορροπίες μας μέχρι που καταλάβαμε ότι έπρεπε να δώσουμε ο ένας στον άλλο χώρο και χρόνο να διαμορφώσουμε τις νέες μας ταυτότητες. Κάποιες φορές όλο αυτό φαινόταν αδύνατο αλλά δεσμευτήκαμε να είμαστε καλοί γονείς, να είμαστε καλοπροαίρετοι και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον όσο δύσκολο και αν ήταν. Οι δικηγόροι μας, μας υποστήριξαν πάρα πολύ σε όλο αυτό και μας βοήθησαν.

Πάνω που είχαμε βρει τις ισορροπίες μας και όλα πήγαιναν καλά ήρθε και ο κορονοϊός και δέσαμε και πολύ φοβάμαι ότι η αναζήτηση ενός νέου σπιτιού θα τραβήξει λίγο ακόμα.

Το να αναγκάζεσαι να μένεις σε ένα σπίτι με τον πρώην σου κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τρία παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το διαδίκτυο, ενώ εσύ και ο πρώην θέλετε να δουλέψετε είναι εφιάλτης αλλά καταφέραμε όλο αυτό το διάστημα να το κάνουμε να λειτουργήσει. Με τον αμοιβαίο σεβασμό, τη φιλία μας ως θεμέλιο και μία αδιάφορη νοοτροπία προς όλους εκείνους που ήταν εναντίον μας τα καταφέραμε και αποδείχθηκε ευλογία. Μπορεί ο πρώην άντρας μου να έχει διαφορετική άποψη, δεν το γνωρίζω, σημασία όμως έχει ότι υποστηρίζει όλο αυτό που ζούμε.

Ζώντας με έναν πρώην που γνωρίζω από τότε που ήμουν 18 ετών είναι σαν να αναγκαζόμαστε να μεγαλώσουμε ξανά μαζί αλλά με έναν άλλο τρόπο. Έχουμε αποκτήσει ανεξαρτησία και μαθαίνουμε νέους ρόλους χωρίς να είμαστε εντελώς μόνοι.

Επωφεληθήκαμε από το να ζούμε μαζί για πολύ καιρό μετά το χωρισμό μας αλλά είμαστε και οι δυο έτοιμοι να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Δεν αντιπαθούμε ο ένας τον άλλον, το εντελώς αντίθετο και το να ζούμε χωριστά δυσκόλεψε ορισμένες καταστάσεις αλλά είμαστε έτοιμοι. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω τελικά να αποχωρήσω αλλά ο πρώην μου θα έρθει μαζί μου στο ραντεβού που έχω για το δάνειο. Δέχτηκε να μπει εγγυητής και να με βοηθήσει κι όταν έρθει η ώρα να φύγω ξέρω ότι θα βοηθήσει και εκείνος όπως και τα παιδιά μας να βρω άλλο σπίτι.

Γνωρίζω καλά πόσο τυχεροί είμαστε. Η κατάστασή μας είναι σπάνια αλλά και ιδανική. Είμαι ευγνώμων που παντρεύτηκα και μετά χώρισα με ένα άτομο που εξακολουθεί να είναι ο καλύτερός μου φίλος.

Πηγή: scarymommy.com–singleparent.gr