Να στέλνετε τα παιδιά με τους παππούδες στο χωριό. Όλοι οι γονείς αξίζουμε ένα διάλειμμα!

Να στέλνετε τα παιδιά με τους παππούδες στο χωριό. Όλοι οι γονείς αξίζουμε ένα διάλειμμα!

Πάμε: «Χρειάζομαι ένα διάλειμμα και επειγόντως διακοπές»…αλλά όχι οικογενειακώς. Ξέρεις…αυτό το πράγμα που κάνουμε εμείς οι γονείς και τρέχουμε να τα ετοιμάσουμε όλα, βαλίτσες, κουβαδάκια, αντικουνουπικά, μην ξεχάσουμε ζακετούλες, μαγιό, αντηλιακά, όλα. Αυτό…που δεν κάθεσαι λεπτό ούτε για να πιεις ένα καφέ, μην πνιγεί το ένα, μην καεί το άλλο…

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι γεμάτα από μαμάδες που δεν κάνουν ρούπι. Καμαρώνουν ότι δεν πάνε πουθενά χωρίς τα παιδιά τους και κάνουν επίδειξη το κάθε δευτερόλεπτο που κάνουν μαζί διακοπές και ας παραπονιούνται ότι δεν αντέχουν άλλο.

Εγώ έχω να πω κάτι άλλο. Οι διακοπές χωρίς τα παιδιά είναι το κάτι άλλο. Κάτι τέτοιο δεν σε κάνει κακό γονέα. Ίσα ίσα που δείχνει έναν άνθρωπο που ξέρει τί χρειάζεται και τί του λείπει. Έτσι και εγώ αυτό που χρειάζομαι είναι λίγες μέρες μόνη μακριά από έγνοιες, άγχος και σκοτούρες, χωρίς να πρέπει να αφήνω την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή ή να τα τρέχω πίσω τους με ντάλα ήλιο να τους βάλω καπέλο, αντηλιακό ή να τα βρέξω.

Την πρώτη φορά που έκανα διακοπές με φίλες, ήταν ένα Σαββατοκύριακο όταν ο μεγάλος μου γιος ήταν 6 μηνών. Αν ανησυχούσα; Πάρα πολύ, αλλά ήξερα ότι οι γονείς μου ήταν αρκετά ικανοί και θα ήταν εντάξει. Έτσι και έγινε. Έκλαψε για λίγο όταν έφυγα, αλλά μετά ήταν όλοι τους ευχαριστημένοι. Το ίδιο και εμείς. Φάγαμε, ήπιαμε, πήγαμε στη θάλασσα χωρίς να έχουμε την έγνοια να αλλάξουμε πάνες ή να σηκωθούμε μέσα στη νύχτα. Πάνω απ’ όλα κοιμηθήκαμε. Ο ύπνος ειδικά μου έλειπε πολύ.

Οι διακοπές χωριστά από τα παιδιά δεν είναι καλές και αναζωογονητικές μόνο για τους γονείς, αλλά και για τα παιδιά και τους παππούδες. Οι διακοπές μαζί τους είναι κάτι που θα έχουν να θυμούνται μία ζωή. Τουλάχιστον εμείς είμαστε από τους τυχερούς. Ζουν όλοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και κάθε καλοκαίρι τσακώνονται ποιοι θα πρωτοπάρουν τα παιδιά. Αναπληρώνουν έτσι το χρόνο που έχουν χάσει και διαμορφώνουν μία υγιή σχέση. Παιχνίδι στην αυλή και την πλατεία με τα άλλα παιδιά του χωριού, όλοι με μία φέτα καρπούζι στο χέρι, ατελείωτο φαγητό από τα χεράκια της γιαγιάς και παιχνίδι με τον παππού. Σιγά μη ζητήσουν τους γονείς τους μετά. Θα ξεχάσουν ολότελα την ύπαρξή τους.

Από εκείνο το βράδυ που άφησα για πρώτη φορά το γιο μου στους γονείς μου συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι και για τους γονείς να περνάνε χρόνο με τον εαυτό τους. Δεν το κάνουμε συχνά, αλλά όποτε το κάνουμε είναι μεγάλη η ανανέωση. Σίγουρα μου λείπουν, σίγουρα θέλω να τα δω, σίγουρα έχω το άγχος τους, αλλά δεν αισθάνομαι ενοχές. Μετά από λίγες μέρες μόνη, γυρνάω ανανεωμένη και έτοιμη να επιστρέψω στα γονεϊκά μου καθήκοντα.

Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις. Δεν έχει σημασία αν θα κάνεις τις διακοπές σου κοντά ή μακριά. Δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνεσαι ούτε να νιώθεις ενοχές. Θα δεις μετα πόσο καλύτερα θα νιώσεις.

πηγή : singleparent.gr