Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα

Το στόμα αποτελεί βασικό σημείο εισόδου των ιών και κύρια πηγή της εξάπλωσής τους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης διασποράς των ιών και όλα τα μέτρα για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.

Η σχολαστική φροντίδα των δοντιών και η προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να σας προφυλάξει από διάφορα νοσήματα, όπως τονίστηκε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία το Σάββατο, στις 20 Μαρτίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Συμβουλές
Οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να πλένετε πρώτα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν ασχοληθείτε με τα δόντια σας. Πρέπει να βουρτσίζετε σχολαστικά τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά, καθαρίζοντας τα ενδιάμεσα διαστήματα με οδοντικό νήμα ή βουρτσάκια.

Οδοντόβουρτσα
Πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες ή αμέσως μετά την ανάρρωσή σας από κάποιο νόσημα και να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης και ανθρακικού, καθώς και το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρό σας κάθε 6 μήνες για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό των δοντιών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν πρέπει να αμελείτε τη στοματική σας υγεία και φυσικά αν έχετε πονόδοντο ή ενοχλητικό πόνο στη στοματική κοιλότητα, πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε οδοντίατρο και να μην προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τον πόνο μόνοι σας, λαμβάνοντας φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να έχετε συμβουλευθεί τον ιατρό σας.

HealthStories