Μπατζίνα: Πως να φτιάξετε την παραδοσιακή νοστιμότατη πίτα της Θεσσαλίας με κολοκυθάκια και φέτα

Μπατζίνα: Πως να φτιάξετε την παραδοσιακή νοστιμότατη πίτα της Θεσσαλίας με κολοκυθάκια και φέτα

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Φτιάχνεται με κολοκυθάκια, φέτα, ενώ χαρακτηριστικό της είναι ότι δεν έχει φύλλο.

Υλικά:
1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι δυόσμο
2 κ.σ. βασιλικό
4 αβγά
400 γρ. φέτα
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. καλαμποκάλευρο, για το ταψί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας για να βγάλουν όλη την υγρασία τους. Αφήνουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα κολοκύθια σε μια πετσέτα και πιέζουμε καλά να φύγει η υγρασία και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. και πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.