Σερραϊκή φανταστική κρέμα μπουγάτσα! Η πιο τέλεια για πρωινό….. πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη

Σερραϊκή φανταστική κρέμα μπουγάτσα! Η πιο τέλεια για πρωινό….. πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη

Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 και 1/3 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
Άχνη και κανέλα
Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα μου να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς

Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο

Ανακατεύουμε καλά

Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα μου , σκεπασμένη με μεμβράνη να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της (σχεδόν να κρυώσει)

Σε ρηχό ταψί 36 εκ. βουτυρώνουμε και στρώνουμε 8-9 φύλλα κάτω τα οποία βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα καλά

Στρώνουμε την κρέμα μου και διπλώνουμε προς τα μέσα την περίσσεια των φύλλων

Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ραντίζουμε ελαφρώς με νερακι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μπόλικη κανελίτσα και άχνη

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.