Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα, που δεν παγώνει και παραμένει μαλακό στην κατάψυξη

Σπιτικό παγωτό: Η εποχή του κρύου γλυκού αποτελεί γεγονός. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνη σας παγωτό για τα μέλη του σπιτιού; Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε παγωτό, με γεύση βανίλιας. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε να το φτιάξετε με ζαχαρούχο γάλα, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν παγώνει. Αναλυτικότερα:

Σπιτικό παγωτό – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Σπιτικό παγωτό – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% (σ.σ. πολύ παγωμένη)
– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
– 2 κουτιά γάλα Εβαπορέ
– 2 βανίλιες

Σπιτικό παγωτό – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος στην παγωτομηχανή. Πρέπει να το κάνετε σε μίξερ χειρός σε σφιχτή σαντιγί.
– Μέτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε έξι δόσεις.
– Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εβαπορέ σιγά – σιγά και αυτό σε 6 δόσεις.
– Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.
– Τοποθετούμε το μείγμα μας στον καταψύκτη για περίπου 40 λεπτά.
– Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το μείγμα μας από τον καταψύκτη και το χτυπάμε.
– Έπειτα, βάζουμε πάλι, το μείγμα μας στην κατάψυξη.
– Μέτα από 40 λεπτά βγάζουμε, το μείγμα μας και το ξαναχτυπάμε.
– Ξανασυνεχίζουμε μετά από 40 λεπτά και ξαναχτυπάμε, το μείγμα μας.
– Ακολούθως, τοποθετούμε, το μείγμα μας, στην κατάψυξη και το αφήνουμε πολλές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
– Όταν είναι έτοιμο, το μείγμα μας, το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγο και μετά σερβίρουμε.