Εύκολα σπιτικά πτιφουράκια χωρίς μίξερ που γίνονται αφράτα, τριφτά και πολύ νόστιμα

Εύκολα σπιτικά πτιφουράκια χωρίς μίξερ που γίνονται αφράτα, τριφτά και πολύ νόστιμα

Πτι φουρ: Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυκό, το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς να σπαταλήσετε πολλά χρήματα. Για να καταφέρετε να το φτιάξετε, με τα χεράκια σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γραμμάρια κορν φλάουρ ή νισεστέ
– 450 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 4 αυγά
– 3 βανίλιες
– 1/2 κ.γ.αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Σοκολάτα λιωμένη, τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή και μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Λιώνουμε το βούτυρο τόσο, ώστε να μαλακώσει πολύ, αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
– Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
– Ενώνουμε το αλεύρι, με το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
– Θα έχουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
– Βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
– Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι.
– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια.
– Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη
– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάμε την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
– Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρουμε σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα
– Άν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.