Ήλιος σφολιάτας με μερέντα: Η πιο γλυκιά νοστιμιά, έτοιμη σε 25 λεπτά

Ήλιος σφολιάτας με μερέντα: Η πιο γλυκιά νοστιμιά, έτοιμη σε 25 λεπτά

Φτιάξτε ένα διαφορετικό γλυκό για όσους αγαπάτε με σφολιάτα και πραλίνα φουντουκιού. Θα την λατρέψει η οικογένειά σας και γίνεται σε μηδενικό χρόνο. Αν βιάζεστε μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμη πραλίνα φουντουκιού.

Η θρεπτική αξία των φουντουκιών
Τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά. Έχουν πιθανά οφέλη για την υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση των τιμών σακχάρου.

Τα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν επίσης την αντικαρκινική τους δράση αλλά και τη συμβολή τους στον έλεγχο του βάρους. Είναι πολύ νόστιμα και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, ακόμα και καθημερινά.

Υλικά για την σφολιάτα με πραλίνα
2 φύλλα σφολιάτας έτοιμη
1 φλιτζάνι πραλίνα
γάλα
άχνη ζάχαρη για γεύση

Πώς να φτιάξετε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Υλικά
1 κούπα ωμά φουντούκια 1/4 κούπας νερό 3 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τα φουντούκια στον αέρα στους 160ο C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Ξεφλουδίζουμε όσο μπορούμε τα φουντούκια και τα αλέθουμε στο μούλτι για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το λάδι τους και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.Προσθέτουμε στο μούλτι το κακάο, το μέλι και το νερό και ξαναχτυπάμε.Η πραλίνα μας είναι έτοιμη!

Οδηγίες για τη σφολιάτα με την πραλίνα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 º. Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.

Αλείψτε με πραλίνα αφήνοντας μισό εκατοστό ελεύθερο, γύρω από την άκρη.

Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο στην κορυφή.

Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Συνεχίστε να χωρίζετε την ζύμη στα 8 και μετά στα 16 , μέχρι να πάρετε όσες ακτίνες θέλετε.

Κρατήστε την άκρη του κάθε κομματιού και περιστρέψτε τρεις φορές.


Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει.

Αφαιρέστε την λαδόκολλα και το μεταφέρουμε σε ένα δίσκο.

Έτοιμο για σερβίρισμα!