Καμμένες κατσαρόλες: 2 θαυματουργά tips για να λάμπουν ξανά σαν καινούριες

Καμμένες κατσαρόλες: 2 θαυματουργά tips για να λάμπουν ξανά σαν καινούριες

Πεντακάθαρες Κατσαρόλες: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα, με τα σκεύη της κουζίνας σας; Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχουν δύο λύσεις για το πρόβλημά σας. Τα καμένα σκεύη μαγειρικής από μία κουζίνα δεν είναι σωστό να υπάρχουν μέσα σε αυτή. Για το συγκεκριμένο λόγο, θα πρέπει οι κατσαρόλες, τα τηγάνια, τα μπρίκια και τα ταψιά να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Πεντακάθαρες κατσαρόλες – Συμβουλές για το σπίτι: Ποια είναι η πρώτη μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε
Το φρούτο για το οποίο μιλάμε είναι το μήλο. Πάρτε ένα-δύο μήλα, καθαρίστε τα και κρατήστε τις φλούδες (το υπόλοιπο μπορείτε να το φάτε). Ρίξτε τις μέσα στην κατσαρόλα με νερο μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήστε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά. Το οξύ που περιέχουν οι φλούδες του μήλου θα διαλύσουν τους λεκέδες. Αφού ολόκληρώσετε τη διαδικασία, πλύντε την κατσαρόλα σας κανονικά με υγρό πιάτων και νερό.

Πεντακάθαρες κατσαρόλες – Συμβουλές για το σπίτι: Ποια είναι η πρώτη μέθοδος που μπορείτε να ακολουθήσετε
Μια άλλη λύση είναι να καθαρίσετε τις βρώμικες κατσαρόλες σας ή τις κατσαρόλες και τα τηγάνια με καμμένο πάτο με το παρακάτω μείγμα. Ανακατέψτε μέσα στο βρώμικο σκεύος μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων, 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και αρκετό νερό. Βάλτε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και ανάψτε το. Μόλις πάρει μια βράση βγάλτε το από το μάτι. Πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα σκληρό σφουγγάρι και αρχίστε το τρύψιμο. Δεν θα σας πάρει πάνω από 45 δευτερόλεπτα να το κάνετε και πάλι λαμπίκο. Δείτε και το video που ακολουθεί για να καταλάβετε καλύτερα την όλη διαδικασία.