Σούπερ το ψωμάκι χωρίς ζύμωμα
Υλικά
1kg αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
680gr νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μετά βάζουμε σιγά σιγά το νερό ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να γίνει ένας σφικτός χυλός
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 με 7 ώρες. Μετά σε καθαρό πάγκο ρίχνω αλεύρι και πάνω τοποθετώ το μείγμα από το μπολ και κάνω διπλώματα.
Κατόπιν χωρίζω τη ζύμη σε όσα καρβελάκια θέλω. Εν τω μεταξύ έχω βάλει την γάστρα στο φούρνο κλειστή να κάψει στους 230 βαθμούς ανάλογα το φούρνο από 250 έως 230 όχι λιγότερο.
Αφού δουμε ότι έκαψε με προσοχή την ανοίγω και τοποθετώ το ψωμάκι με τα διπλώματα από πάνω κλείνουμε την γάστρα και ψήνω για μισή ώρα μετά ξεσκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε ακόμη για ένα τέταρτο.
Η Συνταγή είναι από κ. Μυρτώ Αγγέλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.