Nηστίσιμη συνταγή για εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη

Nηστίσιμη συνταγή για εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα : Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και νηστίσιμο γλυκό; Θέλετε να το κάνετε για να σας συντροφεύει γευστικά τις ημέρες της σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Αναλυτικότερα:

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας
– 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο (σ.σ. ή λιωμένη vegan μαργαρίνη) για το άλειμμα
– για την κρέμα
– 1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
– 1 φλιτζάνι γεμάτο (σ.σ. 200 γραμμάρια) σιμιγδάλι ψιλό
– 1 φλιτζάνι (σ.σ. 240 ml) σιρόπι αγαύης
– Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια για το σιρόπιασμα
– 1 1/4 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα: Εκτέλεση συνταγής
– Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκαλιού: Bάζουμε στην κατσαρόλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε-δέκα λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα πορτοκαλιού σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
– Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λάδι καρύδας (ή μαργαρίνη) και απλώνουμε τα μισά φύλλα από το πακέτο μας, ένα ένα, αφού τα αλείψουμε με λάδι.

– Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα την κρέμα πορτοκαλιού πάνω από τα φύλλα.
– Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, τα οποία επίσης αλείφουμε με λάδι καρύδας ή λιωμένη μαργαρίνη.

– Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν από το ταψάκι μας και τις σπρώχνουμε προς τα μέσα. Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην βγει έξω η κρέμα.
– Ραντίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το λαδάκι που απέμεινε και λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 oC ή μέχρι να ροδίσει.

– Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι αγαύης.
– Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 1 ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε.