Εύκολη συνταγή για σπιτικές κρέπες που γίνονται στη στιγμή, ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας

Εύκολη συνταγή για σπιτικές κρέπες που γίνονται στη στιγμή, ιδανικές για όλες τις ώρες της ημέρας

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Είστε λάτρεις των κρεπών; Σας αρέσουν οι γλυκές κρέπες; «Τρελαίνεστε» και για τις αλμυρές κρέπες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε τις κρέπες, που ανήκουν στο γούστο σας. Αναλυτικότερα:

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής για 4 έως 5 μεγάλες κρέπες
– 2 αβγά
– 1 φλιτζάνι γάλα
– 1/2 κουταλιά αλάτι
– 1 φλιτζάνι αλεύρι
– 2 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάτε καλά τα αβγά.

– Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
– Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.
– Βάζετε μια μικρή ποσότητα ζύμης σε τηγάνι.
– Μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.

– Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
– Βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι.

– Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε.
– Μπορείτε να τη φάτε έτσι.
– Ενναλακτικά μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
– Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη. ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.

Συνταγή για κρέπες – Εύκολη συνταγή: Γέμιση για τις κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα
– 30 γραμμάρια βούτυρο
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
– 250ml γάλα

– 100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
– Κρέμα γάλακτος
– Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
– Μανιτάρια ψιλοκομμένα
– Πιπέρι

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για τις κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα
– Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι και το βούτυρο. Π
– Προσθέστε γάλα.

– Ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει σαν μπεσαμέλ.
– Προσθέστε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
– Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα.
– Τυλίγετε προσεκτικά την κρέπα.

– Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι.
– Ρίχνετε πιπέρι και λίγη γραβιέρα από πάνω.
– Ψήνετε τις κρέπες, σε δυνατό φούρνο.

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής για αλμυρές κρέπες, με αλλαντικά και μπεσαμέλ
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
– 5 φέτες γαλοπούλα

– 1 φλιτζάνι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον
– 2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
– Ποικιλία από λαχανικά (καρότο, αρακάς)
– Αλάτι

– Πιπέρι
– 1 κουτλιά του γλυκού βούτυρο

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για αλμυρές κρέπες, με αλλαντικά και μπεσαμέλ
– Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ, με τη γαλοπούλα, το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί.
– Αλατοπιπερώνετε.

– Προσθέστε τα λαχανικά (σ.σ. αφού τα βράσετε και τα κόψετε σε μικρά κομμάτια)
– Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέστε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο.
– Τυλίξτε καλά, τα φύλλα.

– Τοποθετείστε τις τυλιχτές κρέπες δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
– Αλείφετε με λίγο βούτυρο.

– Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
– Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου ροδίσουν και λιώσει το τυρί.
– Σερβίρετε ζεστές.

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής για γλυκές
– Όταν ετοιμάσετε την κρέπα σας, κόψτε κομμάτια από φρούτα.
– Περιχύστε τα με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλα, φουντούκια κ.α.

– Μπορείτε επίσης να βάλετε και μερέντα ή να βάλετε σιρόπι καραμέλας.
– Μπορείτε να ρίξετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.
– Μπορείτε να προσθέσετε μπάλες από παγωτό.