Βέφα Αλεξιάδου: 8 μυστικά για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα

Βέφα Αλεξιάδου: 8 μυστικά για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα για τα Χριστούγεννα

Βέφα Αλεξιάδου: Οι περισσότερες νοικοκυρές επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να φτιάξουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Η Βέφα Αλεξιάδου αναφέρει πως υπάρχουν οκτώ μυστικά για να τα καταφέρουν οι νοικοκυρές να φτάσουν στο ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Η Βέφα Αλεξιάδου αποκαλύπτει μέσα από την προσωπική σελίδα της στο Facebook, τα μυστικά της και αυτά βρίσκονται στην ακόλουθη ανακοίνωση. Αναλυτικότερα:

«Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!

Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία!

1. Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
2. Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3. Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4. Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
5. Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6. 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
7. Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8. Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!

με κούπα μεζούρα.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!».