Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ροξάκια που θα ξετρελάνουν την οικογένεια και τους καλεσμένους σας

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ροξάκια που θα ξετρελάνουν την οικογένεια και τους καλεσμένους σας

Συνταγή για ροξάκια – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε περίπτωση που το επιδιώκετε, μπορείτε να φτιάξετε, ροξάκια, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Συνταγή για ροξάκια – Εύκολο γλυκό: Υλικά συνταγής
– 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
– 1 κουτάκι σούπας ζάχαρη
– 2 αυγά
– 500-600 γραμμάρια αλεύρι
– 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
– 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα
– 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
– 2 κουτάκι σούπας κακάο
– 1 βανιλίνη
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1/2 κουτάκι μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουτάκι κανέλα
– Γαρύφαλλο
– Αλάτι
– 4 φλιτζάνια νερό
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη
– 1 φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι
– Προαιρετικά 1 ξυλάκι κανέλας

Συνταγή για ροξάκια – Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Ζεσταίνουμε το γάλα.
– Προσθέτουμε τη μαγιά να διαλυθεί.
– Ρίχνω ζάχαρη, βανιλίνη, κανέλα, αυγά, γαρύφαλλο, αλάτι, πορτοκάλι και λάδι.
– Ρίχνω σιγά – σιγά αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
– Ξεκουράζω τη ζύμη.
– Χωρίζω τη ζύμη σε ίσα μέρη.
– Σε μικρό μέρος βάζω καρυδόψιχα και κακάο.
– Πλάθω με το χέρι μου να ενσωματωθούν.
– Ανοίγω λευκή ζύμη και πλάθω τη μικρότερη ζύμη, με το κακάο σαν μπαστουνάκι.
– Βάζω τη ζύμη πάνω από τη λευκή και την κλείνω.
– Κόβω σε ίδιο πάχος τα κομμάτια μου.
– Κάνω στρόγγυλα τα κομμάτια.
– Βάζω, τα κομμάτια, σε ταψί.
– Ψήνω για 12 έως 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζω υλικά για σιρόπι σε μια κατσαρόλα.
– Βράζω για δέκα λεπτά.
– Σιροπιάζω ζεστά.
– Ρίχνω κρύο σιρόπι σε ζεστά ροξ.