Χιονούλες με ινδοκάρυδο

Χιονούλες με ινδοκάρυδο

Αφράτες χιονούλες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο. Κατάλευκα τρουφάκια σαν χιονάκια, με 3 υλικά και 5’ προετοιμασία. Ένα υπέροχο γλυκό κέρασμα που σηκώνει πολλές παραλλαγες και σας τις έχω όλες μέσα στην εύκολη συνταγή μου!

Υλικά Συνταγής
1 κουτί 400 γραµ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche)
450 γραµ. ινδική καρύδα
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
100 γραµ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση
Για τις χιονούλες με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα, αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε με στρογγυλό σχήμα σαν τρουφάκια. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα. Ρίχνουμε μπόλικο ινδοκάρυδο και κουνάμε το ταψί να κυλιστούν και να καλυφθούν ολόγυρα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

Χιονούλες με παραλλαγές
-Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα λίγο κακάο για έξτρα κακαογεύση.

-Μπορείς να βάλεις στο μισό μείγμα λίγο χυμό από παντζάρι ώστε να πάρουν οι μισές ένα απαλό η έντονο ροζ χρώμα.

-Μπορείς αφού πλάσεις τις χιονούλες να βουτήξεις τη μισή πλευρά τους σε λιωμένη σοκολάτα και να αποκτήσουν μια έξτρα υφή τραγανή και γεύση σοκολάτας.

-Γενικά παίξτε με τη συνταγή γιατί σηκώνει πολλές παραλλαγές!

-Διατηρούνται στο ψυγείο.

-Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζαχαρούχο γάλα κατευθείαν από το κουτί, θα βγουν πιο λευκές οι χιονούλες ή μπορείτε να βράσετε τη συσκευασία του ζαχαρούχου σε κατσαρόλα με νερό και να γίνει πιο σκούρο.

Έτσι, ναι μεν οι χιονούλες θα γίνουν λίγο πιο σκούρες, αλλά η γεύση τους θα γίνει τέλεια.

Καλή επιτυχία όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε. Είναι το πιο εύκολο γλυκό του κόσμου.