Του είπαν ότι αν δεν αδυνατίσει κινδυνεύει η ζωή του, έχασε 120 κιλά σε 10 μήνες και έτρεξε στον μαραθώνιο

Του είπαν ότι αν δεν αδυνατίσει κινδυνεύει η ζωή του, έχασε 120 κιλά σε 10 μήνες και έτρεξε στον μαραθώνιο

Άντρας από τη Βρετανία δείχνει τον δρόμο σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της παχυσαρκίας. Πρόκειται για τον Darren ‘Dibsy’ McClintock. Ο άντρας ήταν εθισμένος στο fast food, τόσο πολύ, που έφτασε να ζυγίζει 254 κιλά. Οι γιατροί τον προειδοποιούσαν ότι αν δεν το σταματήσει, αν δεν αλλάξει συνήθειες τότε θα πεθάνει.

Ο άντρας, λοιπόν, όχι απλά άλλαξε συνήθειες, αλλά αφού έχασε 120 κιλά σε λιγότερο από 10 μήνες μόνο με γυμναστική και διατροφή συμμετείχε σε ημιμαραθώνιο. Ήταν ένας από τους 57.000 δρομείς, που τερμάτισαν στον ημιμαραθώνιο του Great North Run, στο Νιούκαστλ, με χρόνο 2 ώρες και 43 λεπτά.

Μετά τον αγώνα, ο τρισευτυχισμένος 27χρονος άντρας είπε: «Είμαι εντάξει, μόνο τα πόδια μου με πονάνε λίγο. Η υποστήριξη που είχα ήταν απίστευτη. Δεν είχα καταλάβει πόση υποστήριξη θα υπήρχε στον αγώνα. Οι άνθρωποι φώναζαν σε ολόκληρη τη διαδρομή, ήταν απίστευτο το συναίσθημα. Νιώθω φανταστικά, γνωρίζοντας τι έχω πετύχει. Ήταν δύσκολο, αλλά η αίσθηση της επιτυχίας είναι αδιανόητη. Αν μου λέγανε πριν από έναν μήνα ότι θα συμμετείχα και θα τερμάτιζα στο Great North Run, θα έβαζα τα γέλια. Σίγουρα θα συμμετάσχω και του χρόνου και ελπίζω σε καλύτερο χρόνο».

“Μην εξυπηρετείτε αυτόν τον άντρα”, έγραφαν τα φυλλάδια
Ο Dibsy έγινε γνωστός σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία. Καθώς ο προσωπικός του γυμναστής άρχισε να μοιράζει φυλλάδια στα fast food που επισκεπτόταν ο 27χρονος. Και ήταν πραγματικά πολλά. Τα φυλλάδια έγραφαν: «Σώστε τον Dibsy. Η παχυσαρκία τον σκοτώνει. Μην εξυπηρετείτε αυτόν τον άνθρωπο»!

Επιθετικός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος αν μη τι άλλο. Ο Dibsy σταμάτησε να τρώει fast food. Και έτρωγε πραγματικά τα πάντα… Γλυκά, πατατάκια, μπέργκερ, πίτσες κάθε μέρα… Μέχρι που χτύπησε το καμπανάκι, όταν νοσηλεύτηκε με καρδιακά προβλήματα.

Πλέον και με τη βοήθεια του γυμναστή του, ο Dibsy έχει αλλάξει τη ζωή του και συνεχίζει. «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήθελα να βγω έξω και να φάω τα πάντα, αλλά αυτός ο άνθρωπος, ο γυμναστής μου, με συγκρατεί», τόνισε ο 27χρονος.