• Όροι χρήσης
    • Πολιτική «cookies»
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
  • Θρησκεία
  • Κοινωνικά
  • Νέα
  • Συνταγές
  • Υγεία
  • Χρήσιμα
  • Θρησκεία
  • Κοινωνικά
  • Νέα
  • Συνταγές
  • Υγεία
  • Χρήσιμα
No Result
View All Result
ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
No Result
View All Result

Απολαυστικά Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι…. ο αγαπημένος μεζές όλων μας

in Συνταγές
Reading Time: 1 min read
Απολαυστικά Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι…. ο αγαπημένος μεζές όλων μας

Σχετικά άρθρα

Το τέλειο σπιτικό Frozen Yogurt!

Πιλάφι με γαρίδες νηστίσιμο

Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Απολαυστικά Κολοκυθάκια τηγανιτά με κουρκούτι…. ο αγαπημένος μεζές όλων μας

ΥΛΙΚΑ

3-4 τρυφερά κολοκυθάκια,
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα,
ανθό αλατιού για να αλατίσουμε τα κολοκυθάκια μαςΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ (ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ) ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ!!!
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι,

1 φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουερ,
1 και λίγο ακόμη φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα παγωμένη, αλάτι,
πιπέρι .

Μπορούμε να αρωματίσουμε το χυλό με ρίγανη ή θυμάρι αν θέλουμε Για περισσότερο χρώμα 1 κ .γ . πελτέ ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα δυο… και μετά σε φέτες..
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για 2 με 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΛΟ: ΛΕΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

Για να έχουμε επιτυχία στο χυλό το πρώτο μυστικό μας….. κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.
Το δεύτερο μυστικό μας…. Η μπύρα θα είναι πολύ παγωμένη και χωρίς αφρό

Αδειάζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ., ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ένα φλιτζάνι μπύρα

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και προσθέτουμε σιγά- σιγά και την υπόλοιπη μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό αλλά όχι πολύ σφιχτό.

Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Προσθέτουμε τον πελτέ ή τα μυρωδικά και τον χτυπάμε λίγο με το σύρμα..
Πρέπει να έχουμε ένα παχύρρευστο αφράτο χυλό .

Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ώρα τουλάχιστον…..
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα.
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά… Δεν πρέπει να έχουν νερά.

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά.
Όταν κάψει, βουτάμε μία -μία φέτα από τα κολοκυθάκια μας στο χυλό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, να είναι τραγανά και ζεστά (αν και διατηρούνται τραγανά για αρκετή ώρα).

xryses-syntages

Previous Post

Τι κ αν έχω καρκίνο ; Εγώ πάντα θα χαμογελάω

Next Post

Κουνούπια Επιτέλους Τέλος: Ποιο το απίστευτο κόλπο με τον Ανεμιστήρα;

Σχετικά άρθρα

Μπισκοτάκια βουτύρου: Μαλακά κι αφράτα μπισκότα με μόνο 4 υλικά, έτοιμα σε 15 λεπτά
Συνταγές

Μπισκοτάκια βουτύρου: Μαλακά κι αφράτα μπισκότα με μόνο 4 υλικά, έτοιμα σε 15 λεπτά

Σπιτική Μαρμελάδα: Η συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μαρμελάδα από ό,τι φρούτο θέλετε, μέσα σε 20 λεπτά
Συνταγές

Σπιτική Μαρμελάδα: Η συνταγή της γιαγιάς για να φτιάξετε μαρμελάδα από ό,τι φρούτο θέλετε, μέσα σε 20 λεπτά

Μιλφέιγ το αυθεντικό
Συνταγές

Μιλφέιγ το αυθεντικό

Next Post
Κουνούπια Επιτέλους Τέλος: Ποιο το απίστευτο κόλπο με τον Ανεμιστήρα;

Κουνούπια Επιτέλους Τέλος: Ποιο το απίστευτο κόλπο με τον Ανεμιστήρα;

«Όταν έρχεται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να πάρει τη ψυχή είναι μέγιστη τιμή…»

«Όταν έρχεται ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να πάρει τη ψυχή είναι μέγιστη τιμή…»

No Result
View All Result
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική «cookies»

Μεταστοιχεία

  • Σύνδεση
  • Ροή καταχωρίσεων
  • Ροή σχολίων
  • WordPress.org
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική «cookies»

© 2023 olastifora.gr

No Result
View All Result
  • Θρησκεία
  • Κοινωνικά
  • Νέα
  • Συνταγές
  • Υγεία
  • Χρήσιμα

© 2023 olastifora.gr