Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι
Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού.
Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή
περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα
για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω…
1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: Οι
φλεγμονές “κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η
ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού
με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.
2. Βιταμίνη Α & C για υγιή μαλλιά και λαμπερό δέρμα: Οι βιταμίνες
του καρπουζιού βελτιώνουν την όψη των μαλλιών και του δέρματος. Η
βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που
διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και τα μαλλιά δυνατά, ενώ η βιταμίνη Α είναι
απαραίτητη για την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων.
3. Νερό & φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη: Η υψηλή περιεκτικότητα
του καρπουζιού σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία
του γαστρεντερικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.
4. Μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για ενυδάτωση: Επαρκή ενυδάτωση δεν
πετυχαίνουμε μόνο με την κατανάλωση νερού αλλά και με τα φρέσκα φρούτα
και λαχανικά. Το καρπούζι είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές
μέρες, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το εντυπωσιακό 92%.
baby.gr