ΘΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΜΑΘΕΥΤΕΙ….ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ..

Η Ελλάδα έχει περισσότερο πετρέλαιο ακόμα και από την Αμερική, δηλώνει ο Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ελλάδος ξεπερνούν τα 20 δις. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, όταν η Αμερική δεν έχει πάνω από αυτό το ποσό. Ειδικότερα ο ενεργειακός πλούτος της Αμερικής εκτιμάται περίπου στα 20 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, εκ των οποίων τα 15 δις βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου βρίσκονται στον κόλπο του Μεξικού.

Όπως μας λέει μολονότι η κυβέρνηση έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για θαλάσσια οικόπεδα πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων με πιο πρόσφατα αυτά στο Ιόνιο και στην Κρήτη, δεν έχει συμπεριλάβει περιοχές που από τη δεκαετία του 90 είναι γνωστές στο εξωτερικό -τόσο από Νορβηγούς, όσο και Γάλλους- για τον ενεργειακό πλούτο που κρύβουν.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για δύο περιοχές στην Κρήτη και συγκεκριμένα η μία βρίσκεται νοτιοανατολικά της Γαύδου και η άλλη είναι η λεκάνη της Ηροδότου ( επίσης στην Κρήτη ) που διεκδικούν Αίγυπτο και Ελλάδα. Ειδικότερα δε για την λεκάνη της Ηροδότου σημειώνει ο Αντώνης Φώσκολος εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πλούτος της ο ενεργειακός ανέρχεται στα 12 δις. Ισοδύναμου πετρελαίου εκ των οποίων τα 6 δις. ανήκουν στην Ελλάδα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά αν η Ελληνική πολιτεία είχε προχωρήσει στην διαδικασία αξιοποίησης των κοιτασμάτων της από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 τότε που είχαν γνωστοποιηθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι απλώς ακούγοντας τα στοιχεία για τον πλούτο που κρύβει η χώρα γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη δεν θα υπήρχε ανάγκη να μπούμε σε κανένα μνημόνιο.
Αλλά και τώρα που δείχνει ότι προχωρά στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων όλα προχωρούν με βηματισμό χελώνας σημειώνει ο καθηγητής. Αναρωτιέται δε γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν στον διαγωνισμό όλα τα οικόπεδα με ενεργειακό ενδιαφέρον, παρακάμπτοντας τις διάφορες εμπλοκές που δημιουργεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:  Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
reporter.gr

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE