Η πιο ωραία σπιτική μηλόπιτα!

Yλικά:

Ένα φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο

Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 αυγά.

6. κ. σ. γάλα

λίγο αλάτι

2,5 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

4 μήλα

1 κ.γ. κανέλα

 

Εκτέλεση:

Ρίξτε στο μίξερ ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο και χτυπήστε τα όσπου να ασπρίσουν. Μετά ρίξτε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και ρίξτε τα λίγο λίγο μέσα στα αυγά εναλάξ με το γάλα. Εν συνεχεία ρίξτε στο μείγμα  το ξύσμα πορτοκαλιού  και αδειάστε το σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι. Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε 16 κομμάτια το κάθε ένα και τοποθετήστε τα  στην ζύμη αφού την έχετε βάλει σε σειρές. Στην συνέχεια ανακατέψτε μία  κ.σ. βούτηρο αφού το λιώσετε  με την κανέλα και χύστε το επάνω στα μήλα. Ψήστε 175 βαθμούς 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί σκεπάστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.   Όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχτε του κανέλα και άχνη ζάχαρη από πάνω του.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:  Η αποθέωση της φράουλας σε κέικ
loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχολιάστε!