Καταπληκτική Συνταγή για την ΠΙΟ εύκολη & νόστιμη Μηλόπιτα που Φάγατε ποτέ! Έτοιμη σε μόλις 10 Λεπτά!

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε κλασικά πιάτα για την οικογένεια μας και να τους εντυπωσιάζουμε όλους, αλλά μερικές φορές έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όρια και να δοκιμάσουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το αγαπημένο μας πιάτο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα.

Θα χρειαστείτε λίγα υλικά γι” αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, ενώ χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί! Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σας εγγυόμαστε ότι αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες της οικογένειας σας!

Ανάποδη μηλόπιτα με καρυκεύματα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.

2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.

Διαβάστε επίσης:  Πανεύκολα Σοκολατένια Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα

4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

Credit: Cooktopcove

loading...
Loading...

Αποποίηση Ευθύνης

Το olastifora.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Σχόλια
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE